fredag den 7. december 2012

Sushirestauranter strammer op

Størstedelen af de sushirestauranter og sushi take-aways som Fødevarestyrelsen har set nærmere på, har pænt styr på både den rå fisk og de kogte ris i deres nigiri og makiruller. Men der er fortsat plads til forbedringer, konkluderer styrelsen på baggrund af en landsdækkende kontrolkampagne.

Tre ud af fire af de godt 110 sushi-restauranter Fødevarestyrelsen så nærmere på tidligere på året fik under kontrolkampagnen en storsmilende smiley.

Men i 30 af virksomhederne var der imidlertid problemer med enten opbevaringstemperatur, nedkøling af ris eller mangelfuld egenkontrol, forhold med afgørende betydning for fødevaresikkerheden.

De konstaterede problemer udløste enten indskærpelser, påbud eller bøder og dermed også et opfølgende kontrolbesøg - for restaurantens egen regning. Ved de opfølgende kontrolbesøg havde hovedparten af de 30 virksomheder (Godt 80 procent) rettet op efter Fødevarestyrelsens anvisninger og kunne dermed hænge en storsmilende smiley ved indgangsdøren.

- Sidste år viste en tilsvarende kampagne i Storkøbenhavn problemer i 2 ud af tre af de undersøgte virksomheder, blandt andet med opbevaringstemperaturer og egenkontrol, forklarer Fødevarestyrelsens udbrudskoordinator, Morten Lisby. - Så vi ser da gode takter og helt klare tegn på, at vores fokus på indsatsområderne får virksomhederne til at tænke sig om. 

Kontakt

​Kontaktperson: Udbrudskoordinator, Morten Lisby, tlf. 7227 6333

Læs mere her

tags: restaurant, virksomhed, Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar