tirsdag den 30. juli 2013

Restaurant Bella Napoli i Roskilde fejrer 30 års jubilæum

En af Roskildes mest populære restauranter har i 30 år serveret spændende italienske retter for gæster og turister, der finder vej til Restaurant Bella Napoli og for et trofast stampublikum, der endda har deres egen Facebook fanklub

Mandag den 5. august er det 30 år siden, Bella Napoli på Helligkorsvej i Roskilde slog dørene op og kunne byde indenfor til et univers af italienske madoplevelser.

- Jeg arbejdede i en italiensk restaurant i København og havde en drøm om, at jeg en dag selv kunne åbne en restaurant, hvor vi kunne give danskerne mulighed for at spise lækre italienske delikatesser i en hyggelig atmosfære og til en rimelig pris, fortæller Malik Khan, der allerede året efter åbningen fik følgeskab af sin bror Sulaiman Khan.

Med åbningen af Bella Napoli i Roskilde i 1983 blev Khans drøm til virkelighed, og gennem tre årtier har familien tiltrukket gæster og turister fra nær og fjern til det populære italienske spisested, der ligger over for kultur- og foreningshuset Kildegården på Helligkorsvej og er nabo til ungdomsspillestedet Gimle, der har til huse i det ombyggede, tidligere gasværk.

En af stamgæsterne er den lokale advokat Allan Ohms, der i 2009 tog initiativ til at få flere madglade restaurantgæster til at komme på det italienske spisested.

- Man må ikke tage de små, charmerende spisesteder som en selvfølge. Ligesom med specialforretninger er vi som kunder nødt til at støtte de steder, vi ønsker bevaret, understreger Allan Ohms, der er aktiv bruger af Facebook og som aktivt benytter det sociale medie til at opfordre folk til at støtte Bella Napoli.

Det blev til en åben Facebook-gruppe Fans af Bella Napoli , hvor folk fra nær og fjern mødes til fællesspisning den første torsdag i måneden omkring kl. 18.30.

- Alle er velkomne. Man bestiller selv bord og betaler selv for sine retter. Det er vidt forskelligt, hvor mange, der kommer. Nogle gange er vi fire, andre gange er der 30. Mange kender hinanden i forvejen, men mange bliver introduceret for nye ansigter og får nye bekendtskaber og venner, som man ellers ikke ville have fået, hvis man blot gik ud alene. Stemningen er altid god og det er sjældent, jeg går hjem uden at være blevet beriget af samtaler med de øvrige deltagere. Og så får vi jo god mad, imens vi hygger os, dét er jo nok så væsentligt, fastslår Allan Ohms med et stort smil.

Det er kærligheden til den italienske madkultur, der er drivkraften bag Bella Napoli. Brødrene har også drevet en Bella Napoli i Køge, men for nogle år siden afhændede de restauranten og koncentrerede sig om Roskilde, hvor de begge også privat har haft bopæl i mange år.

- Vi vil gerne sige tak til vores mange trofaste kunder og markerer de 30 år i Roskilde med en række særlige frokost- og aftenmenuer gennem hele ugen til jubilæumspriser, siger Sulaiman Khan.

Bella Napoli serverer både a la carte og tilbyder mad ud af huset. Restauranten åbner alle dage kl. 12 og har åbent til 22, dog til 23 fredag-lørdag.

###

Billedtekst:
Brødrene Sulaiman Khan (tv) og Malik Khan har i 30 år drevet den populære italienske restaurant på Helligkorsvej i Roskilde. Fra den 5. august og en uge frem fejres jubilæet med en række særlige frokost- og aftenmenuer til jubilæumspriser.


Læs mere her

tags: 2009, København, restaurant, Køge, Facebook, Roskilde, atmosfære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar