lørdag den 12. oktober 2013

Spis gratis mad i efterårsferien

Tag for jer af naturens spisekammer, inden det lukker for vinteren, lyder indbydelsen fra miljøminister Ida Auken.

Efterårsferien er et godt tidspunkt at tage ud i naturen og se bladene stå i flammer. Men man kan mere end blot at nyde synet. Miljøminister Ida Auken indbyder alle danskere til også at smage på den. Der er masser af godbidder tilbage, inden vinteren kommer: bær, svampe, æbler og nødder.

- Jeg vil gerne opfordre alle danskere til at komme ud og opleve naturen i efterårsferien. Der er masser af god gratis mad, der er lige til at spise. Og måske er det nemmere at lokke de yngste væk fra det elektroniske univers, hvis de ikke bare skal ud at gå en tur, men på jagt efter mad. Det vil øge kendskabet til vores natur på en sjov måde, siger Ida Auken.

Miljøministeriet har mange arrangementer i efterårsferien, hvor naturens spisekammer er i fokus. Man kan blandt andet moste sine æbler, samle kantareller eller sætte tænderne i en fasan. I statens skove kan man lige nu samle løs på egen hånd af kantareller, hyldebær, vilde æbler, havtorn eller slåen, så længe det bare er til eget brug.

Børnene skal mere ud
Danske børn kommer kun halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre. En Gallup-undersøgelse for Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet viste sidste år, at kun hvert 4. barn dagligt kommer ud i naturen. Kun lidt over hver 3. er i naturen flere gange om ugen - og det er vel at mærke i sommerhalvåret. Det vil ministeren gerne ændre på.

- Når man oplever naturen og lærer den at kende, så vil man også gerne passe på naturen og dens ressourcer, siger Ida Auken.

På www.naturstyrelsen.dk kan man finde beskrivelser af en lang række af de madvarer, der er lige til at hente i naturen lige nu. Der er også omtale af de mange aktiviteter, som Naturstyrelsen arrangerer i løbet af skolernes efterårsferie.

Læs mere om, hvor du kan finde svampeture eller lave most af dine nedfaldsæbler. www.udinaturen.dk

Hent pressefoto af miljøminister Ida Auken til frit brug. Fotoet er taget i Aftenshowet torsdag den 11. oktober, hvor ministeren lavede mad af vilde æbler, svampe og hyldebær sammen med en kok.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Mette Thorn tlf. 2561 7170, e-mail: mthor@mim.dk
Kontorchef Sara Røpke, Naturstyrelsen, tlf. 7254 4760 e-mail: saroe@nst.dk

Læs mere her

tags: Danmark, Naturfredningsforening, Gallup, miljø, efterårsferie, Ida Auken, Miljøminister, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar