tirsdag den 12. august 2014

Lektor Thomas Skov har fået forskerpris fra H.K.H Prinsgemalens Fond

H.K.H Prinsgemalens Fond har uddelt årets forskerpris til lektor Thomas Skov, som er stærkt engageret i BIOPRO - et partnerskab mellem universiteter og virksomheder Dette år blev ikke som sædvanligt for lektor Thomas Skov fra Københavns Universitet. For nylig satte han kursen mod Fredensborg Slot for at få overrakt "forskerprisen" fra H.K.H Prinsgemalens Fond.

Thomas Skov, der bor i Virum, har fået prisen for sin internationalt anerkendte og anvendelsesorienterede forskning inden for kemometri, der er en metode til at hente brugbar information ud af enorme mængder data.

Prismodtagerens forskning er især rettet mod anvendelse i industrien, hvor han bl.a. har udviklet brugervenlige matematiske værktøjer, der i dag anvendes af danske fødevarevirksomheder som Chr. Hansen og Arla Foods.

Aktiv i offentlig-privat bioteksamarbejde
Thomas Skov er også en af aktørerne på KU, som står bag forskningen i partnerskabet BIOPRO, der ledes af investerings- og udviklingsselskabet CAPNOVA. BIOPRO er dannet i februar 2013 mellem Københavns Universitet (KU), Institut for Kemiteknik, DTU og en række globalt markedsførende biotek-virksomheder, der har et tæt samarbejde omkring at skabe innovative løsninger, som kan gøre biotek-produktionen mere konkurrencedygtig.

BIOPRO er sponsoreret af Region Sjælland, den Europæiske Regionale Udviklings Fond (ERDF) og partnerne, der tæller Novo Nordisk, Novozymes, DONG Energy, CP Kelco samt Chr. Hansen. På universiteterne er partnerne CAPEC-PROCESS Center på DTU Kemiteknik og Institut for Fødevarevidenskab på KU.

Bedre kvalitet i sydafrikansk vin
Thomas Skovs forskning strækker sig dog også uden for landets grænser. Han er således en af initiativtagerne til et uddannelses- og forskningssamarbejde med Stellenbosch Universitet i Sydafrika omkring omsætningen af kemiske forbindelser i vin samt optimering og analyse af vinaroma. Samarbejdet har været en afgørende faktor for, at forskere i Sydafrika gennem kemometri har kunnet øge viden, kvalitet og udbytte af deres produktion.

Læs mere her

tags: København, Sydafrika, uddannelse, Sjælland, 2013, Arla, omsætning, virksomhed, Novo Nordisk, kemi, DTU, DONG, videnskab, konkurrence, Arla Foods, Novozymes, værktøj, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar