lørdag den 6. september 2014

Peter Larsen Kaffe fra butikshylden til Gastroscenen

Når Peter Larsen Kaffe på weekendens Food Festival i Århus indtager Gastroscenen med koldbrygget kaffe, er det kulminationen på en hastig udvikling i den 112 år gamle virksomhed. Tidligere var kaffe noget, der primært blev hældt på kaffemaskinen i formalet form, men i de senere år er kaffeforbruget blevet langt mere komplekst, med nye produkter og tilberedninger. På de hippeste caféer har filterkaffen fået en renæssance, og blandt de mest nysgerrige entusiaster har den koldbryggede kaffe vundet popularitet.

Når KOLDBRYG fremstilles, bruges en ny brygmetode, hvor kaffen på intet tidspunkt kommer i kontakt med varmt vand. I stedet lader man kaffen ligge i friskt, koldt vand i op til 16 timer for på den måde at udtrække nogle helt andre smagsnuancer end i traditionel kaffe. Resultatet bliver en drik med et friskt udtryk helt uden bitterstoffer. Inspirationen kommer fra både USA og Japan, men endnu er Peter Larsen Kaffe den eneste danske producent, der har sendt koldbryg i retning af forbrugeren. Produktionen sker i samarbejde med Ørbæk Bryggeri med udgangspunkt i en recept, som Peter Larsen Kaffe har fundet frem til i tæt forening med kaffedrikkere rundt i landet.

KOLDBRYG har været en fast del af sortimentet i kaffebarerne, hvor Peter Larsen kaffe har turneret sommerlandet rundt på årets musikfestivaller. Tilstedeværelsen på festivalerne er en bevidst del af virksomhedens strategi, der båder giver synlighed og skaber en optimal ramme for introduktionen af et produkt som KOLDBRYG. Den kolde kaffe har et helt andet potentiale som læskedrik end traditionel kaffe, og det giver nye forbrugssituationer.

Endnu er Peter Larsen Kaffes KOLDBRYG ikke at finde i detailhandlen, men det er planen at den fremover skal finde plads på hylden.

Peter Larsen Kaffes indlæg omkring koldbrygget kaffe på Food Festivalens Gastroscene kan ses lørdag kl. 15.30.

Læs mere her

tags: USA, Århus, OL, Japan, virksomhed, recept, Tilst, strategi, læskedrik, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar