fredag den 5. september 2014

Summerbirds produkter er nu 100% økologiske

I 1986 tog Summerbird kampen op mod chokolade, der på det tidspunkt var blevet reduceret til hyldeslik på grund af et for højt indhold af sukker, kunstige aromaer og dårligt kakaopulver. "Only nature's ingredients",stod der på de første chokoladeæsker. Det garanterede at chokoladen fra Summerbird var frigjort for e-numre og kunstige aromaer. Nu, i 2014, er Summerbirds produkter 100% økologiske. Virksomhedens grundtanker har i mange år været dybt forankret i økologi, men ikke alle råvarer har været økologiske, da de ikke har været tilgængelige. Det er de nu, og det har gjort det muligt for Summerbird at lancere et 100% økologisk produktsortiment.
Mikael Grønlykke, direktør i Summerbird A/S, udtaler i forbindelse med lanceringen:

"Hos Summerbird har visionen været at løfte chokolade op blandt gastronomiske sværvægtere som champagne, østers og Périgord-trøfler og derved sikre at chokolade er, præcis hvad det er – nemlig naturens mest sofistikerede produkt med de mest komplekse smagsnuancer.

Det er med omtanke, omhu og passion for chokolade, at produkterne fra Summerbird skabes ud fra det bedste naturen har at byde på. Chokolade skabt ud fra en kakaobønne, der kræver det helt rette terroir, den rette sort, den rette fermentering og rette tørring på plantagen. Den rette ristning, den rette forædling og de helt rette ingredienser at spille sammen med i det færdige resultat."

For fem år siden påbegyndte vi arbejdet med at gøre Summerbirds produkter 100% økologiske. Det startede, da jeg for første gang smagte en økologisk hasselnød hos en økologisk bonde i Piemonte. En økologisk hasselnød, der var bedre end de bedste, som vi førhen købte fra det legendariske område. Bonden fortalte, at de havde et dogme om kun at dyrke deres hasselnødder 600 meter over havet. Det gav mere sol, mindre vand og dermed mere smag.

Kort tid efter begyndte dygtige mandelproducenter at konvertere til økologi, og der tegnede sig et billede. De dygtige landmænd tog skridtet videre og de gode økologiske råvarer blev tilgængelige. Det blev for alvor muligt at tale om "Only nature's ingredients"."

Lanceringen af 100% økologiske produkter har krævet to års krævende og grundigt arbejde fra Thomas Herman, Mikael Grønlykke og mange andre for at udvikle de helt rette smage - inspireret af naturen.

Det er dette store stykke arbejde, som nu gør, at Summerbird kan opfylde deres vision om 100% økologiske produkter. Man kan sige at ringen nu er sluttet - med reference til de første chokoladeæsker tilbage i 1986. Råvarerne hentes direkte fra de allerdygtigste bønder i Spanien, Italien og Frankrig. Rå-chokoladen produceres selv af Summerbird, og der arbejdes kun med kakaobønner fra Mellemamerika og Madagaskar. Derved kan virksomheden garantere, at der ikke er gået på kompromis med smagen i produkterne.

Lanceringen blev sparket i gang søndag d. 31. august med en høstfest for Summerbirds forhandlere på Østrupgaard, hvor fødevareminister Dan Jørgensen deltog og talte om hans syn på økologi. Lanceringen fortsætter de kommende måneder, hvor nye produkter, som f.eks. Collection 9, lander i de mange butikker, som forhandler produkter fra Summerbird samt i virksomhedens egne chocolaterier i København, Lyngby, Århus, Aalborg og Odense.

Med 100% økologiske produkter byder Summerbid velkommen til et nyt, spændende og unikt kapitel i virksomhedens historie.

Læs mere her

tags: Italien, Bond, København, direktør, Århus, Lyngby, Frankrig, kunst, chokolade, Spanien, Odense, råvarer, fødevareminister, Aalborg, virksomhed, cola, landmænd, 2014, økologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar