lørdag den 20. september 2014

Slut med at koge vandet i Løgumgårde

Nye prøver viser, at vandet fra Løgumgårde Vandværk nu er helt i orden Der er ikke længere grund til at koge vandet fra Løgumgårde Vandværk, inden det drikkes eller bruges til madlavning. Nye analyser viser, at vandet nu er helt i orden, oplyser miljømedarbejder Niels Ole Baecher fra Tønder Kommune.

I begyndelsen af ugen udsendte kommunen en anbefaling til vandværkets forbrugere om at koge vandet, fordi der ved en prøve var konstateret for høje kimtal i drikkevandet.

- Vi var klar over, at situationen ikke var alarmerende, men vi ville ikke tage nogen chancen, så for en sikkerheds skyld besluttede vi at anbefale kogning. Nu er der nye taget prøver tre forskellige steder ved vandværket, og de viser alle, at vandet er godt og rent. Derfor ophæver vi kogeanbefalingen, og forbrugerne kan bruge vandet helt som normalt, siger Niels Ole Baecher.

Hvad der var årsag til de forhøjede kimtal i den først prøve, er uvist, men de nye prøver giver sikkerhed for, at vandet fra Løgumgårde Vandværk atter kan bruges uden problemer.

Læs mere her

tags: Tønder, drikkevandet, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar