tirsdag den 2. september 2014

Ny svampevejledning hjælper restauratører og forhandlere

Svampetiden er over os. Og for restauranter og virksomheder, der handler med svampe, er der nu hjælp at hente i nordisk vejledning om svampe. Materialet er en guide til, hvad man skal være opmærksom på, når man markedsfører og serverer spisesvampe. I en restaurant skal køkkenchefen vide, hvad han eller hun serverer. Det gælder alle fødevarer, herunder svampe. Hvis der serveres vilde svampe indsamlet af private samlere, skal kokken derfor have svampeviden. På samme vis skal importører af friske og tørrede svampe have styr på, hvad de handler med. Stemmer indholdet af svampe overens med det, der står på etiketten Er navnene korrekte Og er de tørrede svampe i orden

Man skal med andre ord være sikker på, at svampene, der serveres eller sælges, kan spises uden, at det giver sundhedsmæssige problemer.

Ny vejledning gennemgår nordens spisesvampe
Fødevarestyrelsen har i samarbejde med de øvrige nordiske lande udarbejdet en vejledning, hvor de forskellige svampe, der typisk vokser og spises i Norden, gennemgås. Derudover er der to baggrundsrapporter med risikovurderinger af svampene.

Vejledningen "Spisesvampe til kommerciel brug" er en hjælp til restauratører, importører, kontrolpersonale m.fl. til at vurdere, hvilke svampe der er anvendelige til markedsføring og servering – og hvilke der ikke er. Vejledningen indeholder bl.a. et spørgeskema til kontrol af svampe og vejledende lister over spisesvampe, der egner sig/ikke egner sig til kommerciel brug.

Læs mere her

tags: markedsføring, restaurant, Vejle, virksomhed, Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar