torsdag den 5. juli 2012

To danske firmaer indgår økologisk alliance - og optræder LIVE for kunderne hele sommeren...

Kan du forestille dig, at sommerens festivalgæster drikker kaffe med mælk Det kan Peter Larsens Kaffe og Naturmælk, der i disse dage starter en turné rundt i landet, hvor der skal slås et slag for økologi, bæredygtighed og god smag... og det bliver ikke kedeligt!

Peter Larsens Kaffe og Naturmælk har indgået en økologisk alliance med en fælles mission, der skal få danskerne til at vælge den gode danske kvalitet. Første skridt i det nye samarbejde bliver mobile cafe'er på sommerens danske festivaler, hvor tusindvis af koncertglade livsnydere kan glæde sig til kompromisløse smagsoplevelser, der er 100% organiske, økologiske og frisklavede.

Peter Larsens Kaffe og Naturmælk er begge danske virksomheder baseret på stærke traditioner, godt håndværk, et ufravigeligt krav om god kvalitet og et fælles ønske om at give kunderne det bedste fra naturen.

Nærværende, naturligt og bæredygtigt
"I mere end 100 år har kærligheden til naturens gode smag været drivkraften for vores virksomhed" fortæller direktør Claus Bertelsen "- og netop derfor er partnerskabet med Naturmælk så oplagt. De er også idealister, der vil gå langt for at få den bedste smag, med respekt for naturen - og vi har allerede flere spændende projekter på vej."

"I Naturmælk har vi altid lagt vægt på den rene og ærlige naturoplevelse baseret på nærhed og bæredygtighed i alt hvad vi foretager os. Det er simpelthen vores DNA" fortæller direktør Leif Friis Jørgensen fra Naturmælk. "Vi glæder os over den nye grønne alliance med Peter Larsens Kaffe, som i første omgang bringer vores specialfremstillede cafémælk ud til kaffedrikkerne på landets festivaler.

Kaffebar på musikalsk rundrejse
"Peter Larsen Kaffe LIVE konceptet har snart et år på bagen, og er blevet en succes fordi folk sætter pris på kvaliteten og den gode smag. I år vil vores mobile kaffebarer blandt andet være at finde på Grøn Koncert, NorthSide Festival, Smukfest, Roskilde Festival - og vores baristaer ser frem til at servere friskbrygget økologiske kaffe, håndlavet af friskmalede hele bønner, til publikum. Med det nye samarbejde kan vi gøre smagsoplevelsen komplet med frisk økologisk Naturmælk fra bæredygtige og biodynamiske landbrug. Det bliver både godt og sjovt" slutter brand manager Lars Aaen, Peter Larsens Kaffe.

Vil du vide mere om den økologiske alliance, så er du velkommen til at kontakte brand manager Lars Aaen på tlf. 2144 1720 eller direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk på leif@naturmaelk.dk.

Læs mere her

tags: direktør, LIVE, Roskilde, virksomhed, koncert, rundrejse, DNA, økologi, kaffe,

onsdag den 13. juni 2012

Økologisk frugt til danske virksomheder

Økologi vinder i stigende grad ind hos danske forbrugere, og dette gælder selvfølgelig også indenfor levering af frugt til arbejdspladser og virksomheder.

SundSnack har siden 2002 leveret firmafrugt til arbejdspladser i hele landet, og lever højt på, at lytte til vores kunder. Et stigende ønske fra eksisterende samt nye kunder om et økologisk alternativ har gjort, at SundSnack nu tilbyder økologiske frugtkasser.

På nogle arbejdspladser er det et stort ønske, eller krav, at der kun benyttes økologiske produkter og at der tages særlige hensyn til miljøet. Dette støtter SundSnack, og er glade for nu at kunne fremme sundheden på en ny måde.

Læs mere om vores økologisk firmafrugt på sundsnack.dk. Her kan du også bestille en prøvekasse og selv vurdere hvor lækkert det er.


Læs mere her

tags: 2002, virksomhed, miljø, økologi, frugt,

tirsdag den 12. juni 2012

Kartofler gør fisken langtidsholdbar

En gruppe forskere fra DTU Fødevareinstituttet har udvundet et ekstrakt fra kartoffelskræller, der kan forhindre udvikling af harsk lugt i fiskefars.

Fiskefrikadeller er en både sund og velsmagende spise, men hakket fisk kan have en ulempe: Farsen optager hurtigt ilt fra luften, og så kommer den til at både lugte og smage harsk. Men den proces har en gruppe forskere på DTU Fødevareinstituttet fundet et middel mod: Kartoffelskræller.

Med et ekstrakt fra kartoffelskræller, som indeholder antioxidanter, er det lykkedes forskerne at svække eller helt forhindre den ødelæggende iltning af fiskefarsen. Antioxidant-ekstraktet blandes i selve fiskefarsen ved ganske almindelig omrøring.

Forskergruppen har endnu ikke prøvet at tilsætte ekstraktet til hele fiskefileter. Fiskefileter glaseres ofte inden frysning, og forskerne forestiller sig, at man i industrien eventuelt kan tilsætte ekstraktet til glaseringen, hvis det skal anvendes til frosne fiskefileter.

Normalt vil den samme antioxidant have forskellig effekt i forskellige fødevarer. Men det har vist sig, at ekstraktet fra kartoffelskrællerne har den samme virkning i både ren olie, olie-i-vand-emulsioner samt i fiskefars, hvilket gør resultaterne særligt interessante for fødevareindustrien.

På DTU Fødevareinstituttet udføres forskningen i antioxidanter i modsætning til mange andre steder i verden med rigtige fødevarer og ikke kun i simple modelsystemer i reagensglas.

Læs mere her

tags: DTU, Forsker,

søndag den 10. juni 2012

Det spanske køkken indtager det danske havebord

Frisk frugt plukket i morges, friske grøntsager fra det lokale marked, ægte chorizos, spansk skinke, oste og sangria . Alt sammen nu muligt at bestille online fra dansk firma i Sydspanien.

I mange år har det været muligt at købe italienske og franske delikatesser online, men udvalget af spanske har været yderst begrænset. Og det på trods af så mange danskere gennem de sidste 40 år har besøgt Spanien og værdsat de kulinariske oplevelser.
Vi er sikkert mange der har overvejet at tømme kufferten for tøj og fylde den med spanske lækkerier i stedet, inden turen igen gik mod Danmark. Det er dog nok de færreste der har taget så drastiske skridt for at kunne nyde en spansk skinke og ost hjemme på terrassen.

Da udvalget og mulighederne for at købe autentiske spanske produkter i Danmark indtil i dag har været ret begrænset er det for de fleste nok blevet ved en pakke serrano skinke i supermarkedet og en spansk lignende pølse ved slagteren.
Det er nu ikke længere nødvendigt at nøjes hermed og fra juni måned kan man bestille alle de autentiske, og ikke mindst friske produkter direkte på dansk hjemmeside. Det danske firma ligger i Benalmadena i Sydspanien og tilbyder desuden at tage på grønttorvet om morgenen eller i plantagen og plukke friske frugter, sendt samme eftermiddag, for deres kunder.
Så er du til spanske kulinariske specialiteter er her den oplagte mulighed for at gøre tapas bordet så frisk, autentisk og lækkert som muligt.

Firmaet og deres hjemmeside finder du på www.delicias.dk

Vi oplevede selv hvor svært det var i Danmark at finde alle de spanske produkter vi selv holder så meget af og deraf kom ideen . Thomas & Christina ( ejere ).

Læs mere her

tags: Danmark, Spanien, supermarked, frugt,

lørdag den 9. juni 2012

Til en lun sommeraften omkring grillen: Melonsuppe med grillede mynte-marcipan chips

Grilltips: Melonsuppe er nem og hurtig at lave i forvejen, og marcipanchipsene kan med fordel bages på grillens eftervarme

Grillfornøjelserne behøver ikke kun at bestå af bøffer og pølser. For kan du bage en kage eller tærte i ovnen, kan den også laves under låg i en kuglegrill med indirekte varme. På www.odense-marcipan.dk findes en række grillopskrifter, for eksempel grillede frugter, grillede tærter og grillet chokoladekage.

Gode råd om desserter og kager på grillen:
Brug grillens "eftervarme" når du bager/griller
Sæt en uglaseret klinke på grillristen, så varmen bliver jævnt fordelt
Anvend en foliebakke, så desserten ikke brænder på
Grillning under låg gør marcipanen lækker sprød på toppen

Melonsuppe, 4 pers.

1 moden melon (canteloup eller galia)
1 lille håndfuld friske mynteblade
1-2 spsk. sukker

2 spsk. rørsukker
1 spsk. mynteblade
8 skiver Original ODENS Marcipan

Halver melonen, fjern kernerne med en ske og skrab kødet ud. Blend melonkødet med 1 lille håndfuld friske mynteblade og smag til med 1-2 spsk. sukker. Stil suppen koldt indtil servering.

Hak rørsukker og 1 spsk. mynteblade sammen. Skær marcipanen i skiver. Drys sukker-mynte-blandingen på marcipanskiverne, og pres dem flade med håndfladen, så blandingen trykkes ind i marcipanen.

Bag chipsene på grillen under låg ved indirekte varme, til de er gyldne og sprøde og server dem til den kolde suppe.

Læs mere her

tags: chokolade, frugt,

Sankt Hans fejres med marcipan-snobrød og grillede jordbær

Den 24. juni er det Sankt Hans dag. Dagen hvor vi fejrer Johannes Døbers fødselsdag. I Danmark har vi tradition for at fejre vores helligdage aftenen før. Derfor holder vi Sankt Hans-fest den 23. juni om aftenen.

Sankt Hans fejres med bål, båltaler og Midsommervisen af Holger Drachmann. Bålene er egentlig vågeblus. Sankt Hans varsler nemlig, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Sankt Hans betegner dermed overgangen til noget nyt. Ved sådanne overgange fra et til noget andet troede man i gamle dage, at der var særlig frit spil for overnaturlige kræfter, både onde og gode. Man måtte derfor holde sig vågen hele natten for at passe på.

Det er formentligt også af samme grund, at man har den ganske makabre skik med at brænde en heks af på Sankt Hans-bålet. Man vil på den måde sikre sig, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, hvor lyset vender, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes til Bloksbjerg.

Grillede jordbær & marcipanknas
0,5 kg jordbær
100 g Original Odense Marcipan
50 g lys chokolade, grofthakket
Vaniljeis

Skyl bærrene og nip stilken af. Skær de største bær i kvarte og halver resten. Læg dem i en foliebakke eller lille bradepande dækket med bagepapir. Riv marcipanen hen over bærrene og grill dem ved indirekte varme eller eftervarmen fra grillen ca. 8 min. til marcipanen er sprød og gylden. Drys med hakket chokolade og fordel i glas sammen med is. Rør en anelse i blandingen med en gaffel så den blandes med isen og server straks.

Snobrød med marcipan
¼ liter lunken vand
25 g gær
0,25 dl flydende margarine
1 tsk. salt
75 g revet Original Odense Marcipan
350 g hvedemel

Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt flydende margarine, salt, revet marcipan samt halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og del den i 6-8 stykker og tril hvert stykke til en lang pølse. Sno pølsen omkring en pind og hold den ind over gløderne fra et bål eller en varm grill. Bag i ca. 12 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
Spis det som det er eller kom lidt syltetøj eller nougat i hullet.


Læs mere her

tags: Danmark, chokolade, Odense,

torsdag den 7. juni 2012

Knæk din kode til suveræne kostvaner

To muligheder for at blive klogere på hvad der gør, at du endnu ikke har fået de kostvaner og den bæredygtighed til din krop, som du inderst inde gerne vil opnå. Dernæst bliver du klog på, hvordan du får succes med Suveræne Kostvaner til et lettere liv med mere energi og større velvære.

Du kan vælge mellem enten en en-dages workshop den 20 juni eller en to dages med opstart den 29 juni, hvorefter du har hele sommeren til refleksion og prøve det af, som du har lært. Den 11.august samler jeg trådene i forhold til de udfordringer, som du har haft. Du kan læse hele programmet i den vedhæftede fil og på www.madmedsmil.dk
Der hører ovenikøbet en måneds gratis medlemskab af klub Mad med Smil med til 2-dages workshoppen, hvor du kan kommentere på indlæg og stille spørgsmål og naturligvis få svar tilbage.

Ved begge workshops vil jeg gennemgå forskellen på "vil" og "villig" og hvordan udfaldet heraf påvirker dit forløb.
Glæder mig til at se dig. Begge workshops kan købes på www.madmedsmil.dk



Læs mere her

tags: energi, Kostvane,