fredag den 12. december 2014

Fødevarestyrelsen beslaglægger 25 tons ulovlig slik

Fødevarestyrelsen finder masser af rottelort i stort uregistreret sliklager i Tranbjerg ved Aarhus. I forbindelse med en stor koordineret aktion rettet mod seks slikbutikker i Jylland fandt Fødevarestyrelsen mandag et stort uregistreret sliklager i Tranbjerg ved Aarhus .

Lageret indeholdt cirka 25 tons slik, som var opbevaret særdeles uhygiejnisk og uden den lovpligtige skadedyrssikring. Således var der både rotte- og museekskrementer på slikkasser og paller i lokalerne.

Varerne – blandt andet chokolade, slikkepinde og vingummi - var derfor ikke egnet til konsum og blev beslaglagt. Samtidig blev SKAT tilkaldt for at vurdere, om der var betalt bl.a. de lovpligtige sukkerafgifter af varerne.

Ejeren af lageret kunne ikke over for Fødevarestyrelsen dokumentere, hvor varerne var købt og hvilke butikker, der havde aftaget varer fra lageret. Det er i strid med reglerne for sporbarhed på fødevarer, der netop skal sikre, at sundhedsskadelige fødevarer kan trækkes tilbage fra markedet.

Stort omfang af snyd med slik
På grund af den mangelfulde dokumentation kan Fødevarestyrelsen derfor ikke oplyse, i hvilket omfang varer fra lageret er solgt til enten butikker eller forbrugere.

Virksomheder eller forbrugere, der har købt slik fra adressen Sletvej 50, 8310 Tranbjerg, opfordres til at levere eventuelle partier tilbage eller destruere dem, da det kan være forbundet med stor sundhedsfare at spise slik, der har været udsat for rotteekskrementer.

Fødevarestyrelsen har på det seneste – og i samarbejde med SKAT – sat fokus på uregistrerede og ulovlige slikfirmaer og butikker, fordi det har vist sig, at der i stort omfang er snyd med blandt andet registrering, håndtering og afgiftsbetaling.

Læs mere her

tags: chokolade, Jylland, ulovlige, Fødevarestyrelsen, SKAT,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar