fredag den 10. september 2010

Muld og Magi på gourmetmessen eat2010

Det nye eat2010 danner ikke blot finalen på madfestivalen Copenhagen Cooking, men bygger også bro mellem det skønne danske køkken og alverdens madkulturer.

Under Øksnehallens smukke tag kan du således både møde danske grøntsagsavlere og mange af de skønne kogekoner fra Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro, der netop har udgivet kogebogen Send flere krydderier .

Krydderi på tilværelsen

Hvis der er noget disse kvinder fra Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro kan, så er det at lave mad fra deres hjemlande efter familieopskrifter, der er gået i arv fra kvinde til kvinde gennem mange generationer.

Nu deler kvinderne ud af deres stolte madtraditioner med opskrifter fra bl.a. Pakistan, Irak, Iran, Somalia, Marokko, Indien og Balkan, der er samlet i den smukkeste kogebog Send flere krydderier udgivet på Nyt Nordisk Forlag.

Ikke alle krydderierne er lige lette at få fat i, medmindre man har en etnisk grønthandler i nabolaget. Derfor stiller kvinderne op med deres egen krydderibod på eat2010, hvor du ikke bare kan købe de udvalgte krydderier, men også opleve kvinderne fortælle om krydderiernes brug og særkende i Showkøkkenet.

I centrets socialøkonomiske systue på Blågårds Plads bliver der arbejdet på højtryk for at få de specialdesignede forklæder klar til eat2010.

Da jeg hørte om projektet, var jeg slet ikke i tvivl om, at Indvandrer Kvindecentret var den oplagte kandidat til årets gæsteudstiller på eat2010 siger Eva Vedel, arrangør af eat2010.
En del af overskuddet fra salg af bøger, krydderier og forklæder går til Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro og det vil vi rigtig gerne bakke op om. Samtidig vil kvindernes tilstedeværelse på eat2010 bidrage til, at vi får sat ekstra krydderi på de mange smagsoplevelser til glæde for de besøgende , fortsætter hun.

Billedtekst til IKC2: Foto: Rishi@happyliving.dk
På billedet ses kogekonerne Bosteya og Ashraf og leder af Indvandrer Kvindecentret Margrethe Wivel.

Muld og Magi på eat2010

eat2010 og Grøntsagsfestival 10 har slået kålhovederne sammen og går agurk i grøntsagsfest i hele tre dage. Alt hvad der rør sig i den danske muld kan opleves i øksnehallen på eat2010.

Få en snak med grøntsagsavlerne, se, rør og smag sæsonens ypperste danske avl og nyd den uhøjtidelige markedsstemning.

Oplev inspirerende indlæg fra grønne ildsjæle - serveret fra grøntsagstronen og mød madhåndværkere i fuld vigør, når de tryller enkel mad ud af muldens magi og udnytter råvarernes saft og kraft til fulde.

Her er frugt og grønt for alle sanser, så hank op i markedskurven og dine kære d. 27.-29. august.

Er du grøntsagsavler, hjemmedyrker eller grøntsagsentusiast og ønsker at deltage som stadeholder på Grøntsagsfestivalen, så kontakt Trine Krebs fra Frugtformidlingen på post(@)frugtformidlingen.dk eller tlf. 36 30 24 78.

Er du producent eller forhandler af andre skønne madvarer og delikatesser og ønsker at deltage med en stand på eat2010, så kontakt Eva Vedel fra eat2010 og hør om evt. ledige stande.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar