fredag den 10. september 2010

Har du smagt det rene solskin?

Syrlige jordbær og lækkert, nyslynget honning - få det serveret lørdag den 19. juni. Der findes næppe to, danske fødevarer, der er så tæt forbundne med solskin, som jordbær og honning. Jo mere solen skinner, jo bedre bliver smagen i de danske jordbær. Og jo mere honning får bierne serveret i de danske blomster.

Der er til gengæld ikke så mange, der ved, at jordbær og honning tilsammen er en sand himmerigsmundfuld. Det kan du selv opleve lørdag den 19. juni, hvor du får det serveret 125 forskellige steder i landet. Da er biavlere og jordbæravlere gået sammen om "Honning og Jordbær dag".

"Ingen skal snydes for smagen af jordbær og nyslynget honning, der er en enestående sanseoplevelse. Derfor inviterer vi alle ud og smage denne himmerigsmundfuld", siger Vagn Kildsig, formand for Danmarks Biavlerforening.

Der vil være smagsprøver hos jordbæravlere samt i butikker mange steder rundt i landet. Og skulle du ikke finde en smagsprøve, så er der her råd til lidt selvhjælp. Dyp et jordbær i nyslynget honning fra din lokale biavler og smag på det. Der skal ikke så meget til, for honning er sødere end sukker, det indeholder færre kalorier og tilmed langt flere gavnlige stoffer.

Den nyslyngede forårshonning, der for en stor del er hentet hjem af bierne fra de smukke gule rapsmarker, har netop den fine og harmoniske smag, der indgår i en fuldendt symfoni med smagen af de røde jordbær. Senere på året bliver honningen kraftigere i smagen, fordi bierne så henter den fra andre blomster i naturen, i haver, skove og hegn. Den aromatiske forårshonning sammen med de modne jordbær skaber en hel særlig smagsoplevelse.

Du kan se hele oversigten over arrangementer på www.biavl.dk

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar