søndag den 9. februar 2014

Valentin dessert med populær lakridssmag

image description
Ny Valentin opskrift: Smagfuld nougatmousse og chokoladehjerter med lakrids og rosa peber er en flot afslutning på en romantisk Valentin middag
Valentins Dag er opkaldt efter den romerske helgen Sankt Valentin. Oprindelig kom skikken med de kærlige valentinkort på dagen fra USA og England, hvor kortene havde en funktion á la de danske gækkebreve.

I Danmark er Valentins Dag blevet en populær hyggedag den 14. februar, hvor den markeres med røde roser, en hyggelig middag, levende lys på bordet og måske en gaveæske med chokolade.

Valentin mousse med chokolade-lakridshjerter
(4-6 personer)

100 g Odense Mørk Chokolade
En halv tsk. lakridspulver
1 tsk. rosa peberkorn

1 blad husblas
175 g Odense Nougat
Trekvart dl piskefløde
2 æggeblommer
2 æggehvider
25 g sukker
1-2 tsk. lakridspulver

Hak chokoladen fint. Smelt halvdelen over vandbad, tag skålen af varmen og rør resten i, til chokoladen er helt smeltet. Rør så lakridspulveret i, og smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir.
Gnid peberkornene igennem en sigte, så de røde flager fordeles på den bløde chokolade. Udstik 6 hjerter med en udstikker, mens chokoladen stadig er en anelse blød. Afkøl chokoladehjerterne.

Læg husblassen i blød i koldt vand 5-10 min. Bring fløden i kog, tag gryden af varmen og smelt den hakkede nougat samt udblødte husblas heri. Afkøl så den er svagt lunken og rør æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne stive, pisk sukker og lakridspulver i og pisk til marengsen er sej. Vend æggehviderne i nougatcremen og fordel moussen i 4-6 skåle/glas. Sæt moussen på køl i mindst 2 timer.

Pynt moussen med chokoladehjerter og servér.

Læs mere her

tags: USA, England, Danmark, chokolade, Odense, roman,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar