søndag den 19. september 2010

Ungt Århus-brasserie kåret som landets bedste

I skarp konkurrence med repræsentanter fra den kulinariske elite er århusianske Ferdinand Hotel og Brasserie kåret som Årets Brasserie/Bistro 2009 .

Det velbesøgte café-miljø langs den frilagte Århus Å huser nu også landets bedste brasserie. Restaurantchef Ludovic Riauté og hans team på Ferdinand Hotel og Brasserie har fået prisen efter blot et år på stedet.

Det er Den Danske Spiseguide - også kaldet Gudme Raaschou Spiseguiden - der står bag kåringen af Ferdinand som årets Brasserie 2009. Den Danske Spiseguide er en kulinarisk guide til de ypperste danske spisesteder og de mennesker som driver dem.

Blandt de konkurrenter Ferdinand slog af pinden, var blandt andre københavnske in-steder som Oubæk, Le Sommelier og Nimb Brasserie i Tivoli samt Sletten Kro i Humlebæk.

Ferdinand Hotel og Brasserie åbnede i november 2008 på Åboulevarden efter adskillige måneders gennemgribende renovering. Derfor tilbyder Ferdinand også overnatning i otte store suiter på hver 70 kvadratmeter eller i studio lejligheder; alle med en helt unik udsmykning skabt specielt til Ferdinand.

Konceptet for det nye brasserie var at videreføre de stolte traditioner fra gourmet-restauranten Prins Ferdinand i Den Gamle By, som i over 20 år har tilhørt eliten indenfor dansk gastronomi. Med et team af kokke fra Prins Ferdinand i spidsen, blev de kendte retter omfortolket og forenklet til en moderne fransk brasserie menu.

- Det handler om klare holdninger til råvarernes kvalitet, den enkle tilberedning og den veldefinerede smag. Varme, venlighed og et imødekommende personale. Ærlig mad til ærlige priser - lavet af rigtige kokke, siger Ludovic Riautè der også er medejer af det prisvindende brasserie på Åboulevarden i Århus.

- Personligt har det altid handlet om at være den bedste indenfor faget, uanset hvad jeg beskæftiger mig med. Og med det hold vi har samlet på Ferdinand, har jeg aldrig været i tvivl om, at det nok skulle lykkedes at blive de bedste, tilføjer en stolt og glad Ludovic Riautè med sin charmerende dansk-franske accent.

Spiseguiden uddelte i år 11 gastronomiske kåringer. Ludovic Riautè var også nomineret til titlen som Årets Restaurantchef/Tjener i konkurrence med kendte profiler fra spisesteder som Pierre Andre, Kong Hans Kælder og Lau Richter fra Noma, der blev kåret som vinder. Ferdinands titel som Årets Brasserie blev dermed den eneste med århusiansk - og jysk - islæt i et felt domineret af den storkøbenhavnske gastronomiske elite.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar