mandag den 20. september 2010

Danske arbejdspladser tæller ved køledisken

Knap halvdelen af den danske befolkning vil gerne fastholde hjemlige arbejdspladser ved at købe dansk producerede fødevarer.

70 pct. af danskerne foretrækker de danske varer, når de køber ind. Det viser en undersøgelse foretaget af Synovate for Landbrug & Fødevarer.

Det er især kategorierne kød og mælkeprodukter, der får flest til at vælge dansk. Her fokuserer godt 70 pct. af befolkningen især på oprindelseslandet, mens 59 pct. ofte vælger danske grøntsager. Kun 20 pct. kigger særligt efter danske mel- og brødprodukter, skriver FoodCulture.dk

Kvalitet, jobs og sikkerhed
Der er specielt tre ting, som får danskerne til at vælge dansk: Kvalitet, som får 48 pct. af befolkningen til at foretrække de danske varer, fødevaresikkerhed, der er en vigtig grund for 41 pct., mens sikring af danske arbejdspladser får 44 pct. til at købe dansk.

- De to første parametre er i virkeligheden dem, der har skabt den enorme succes for det danske fødevareerhverv. To tredjedele af produktionen eksporteres, og det kan kun lade sig gøre, fordi den danske produktion er kendetegnet ved en høj kvalitet og en høj fødevaresikkerhed. På den måde kan man sige, at forbrugerne sikrer danske arbejdspladser, både fordi de køber danske fødevarer, og indirekte fordi de værner så meget om den gode danske kvalitet, at eksportmarkederne også foretrækker de danske varer, siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Leif Nielsen.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar