tirsdag den 4. januar 2011

Minister, meninger og mesterskaber

Fødevareudstillingen på Roskilde Dyrskue, som afholdes 6.–8. juni, serverer udover godter til ganen masser af underholdning, prisuddeling og inspiration til egen madlavning.

Premiere på fødevarepris
Fødevareminister Eva Kjer Hansen overrækker fredag d. 6. juni kl. 9.30 en nystiftet fødevarepris på Roskilde Dyrskue. Vinderen findes blandt fødevareudstillingens ca. 40 udstillere.

– Prisen gives til den udstiller, der har gjort et ekstra stort stykke arbejde for at øge fokus på kvalitetsprodukter og gøre det nemmere for forbrugerne at købe dem, siger projektleder Karine Garbasch, Roskilde Dyrskue og fortsætter.
– Der er meget fokus på fødevareproduktion, kvalitet og sundhed, så vi mener, at det er vigtigt, at vi også peger på nogle af de mennesker, der har gjort et stort stykke arbejde for at højne fødevarekvaliteten og gøre produkterne mere tilgængelige.

Cowwalk
Historien om det, vi sætter til livs betyder meget for forbrugerne. På årets dyrskue bliver historien om det gode oksekød fortalt gennem en såkaldt cowwalk.

– I en lille ring foran Fødevareteltet går de fineste og flotteste kødkvæg cowwalk, mens deres ejere og Kultorvets Slagter, Jens Slagter (ham med bowlerhatten) fortæller hvordan man bedste bruger det gode oksekød, fortæller Karine Garbasch.

Til lørdagens cowwalk kl. 11 vil kredsen af eksperter blive udvidet med Forbrugerrådets formand, Camilla Hersom og køkkenchefen fra restaurant Gammel Mønt i København, Claus Cristensen.

Mesterskaber for kokkeelever
Lørdag d. 7. juni bliver det også spændende, hvilket kokkeelevhold, der løber med førstepræmien på 6.000 kr., når Roskilde Dyrskue arrangerer "Sjællandsmesterskab for kokkeelever." Hvert hold kokkeelever skal fremstille en forret, en hovedret og en dessert til 5 personer. Hovedemnerne for konkurrencen er sletvar og svinefilet samt rabarber og hvid chokolade til dessert. Deltagerne er:

Hotel og Restaurant Skolen i København
Thomas Steinmann, Restaurant Babette, Vordingborg
Mikkel Olsen, Restaurant Babette, Vordingborg

Selandia, Slagelse
Thomas Juhl Pedersen, Restaurant Grand Park, Korsør
Nicolai Mentzer, Restaurant Falsled Kro, Millinge ved Fåborg

Erhvervsskolen Hamlet
Lea Nordskov Christensen, Vossevang Kro, Ølsted
Nicolai Bonne Simonsen, Bryggeri Skovlyst, Værløse

Andre highlights i fødevareudstillingen
* 6. klasse fra Sorø Privatskole, som tilbereder og serverer fisk fredag mellem kl. 13 og 15
* 40 fødevareudstillere, som uddeler smagsprøver og opskrifter – se listen på www.roskildedyrskue.dk under fødevareudstilling
* Se hele programmet og nyheder på www.roskildedyrskue.dk under presse

Yderligere information
Vedhæftede fotos er til fri benyttelse. Fotograf: John Olsen.
Projektkoordinator Karine Garbasch, 22 67 88 66
Pressechef Anette Eckholdt, 40 86 80 98
 

Læs mere her

tags: København, mesterskab, restaurant, Sjælland, chokolade, Eva Kjer Hansen, Roskilde, Slagelse, cola, Forbrugerrådet, Vordingborg, konkurrence, Roskilde Dyrskue, projektleder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar