fredag den 4. februar 2011

Godt nyt til alle med fødevareallergi

Fødevareallergier og decideret intolerans for visse fødevarer er desværre et voksende problem i Danmark. At være ramt af problemet direkte eller indirekte er i sig selv en stor udfordring, og det hele gøres endnu vanskeligere ved, at det kan være umådeligt besværligt at købe allergivenlige madvarer.

Det ofte begrænsede udvalg i supermarkeder og helsekostbutikker sender allergiramte og deres familier ud på deciderede indkøbstogter og det er baggrunden for, at en sjællandsk virksomhed nu lancerer en netbutik med et stort udvalg af fødevarer, der er målrettet forskellige allergityper. Faktisk indeholder butikken mere end blot allergivenlig mad også økologiske og andre former for rene og sunde varer er på sortimentet.

Kvinden bag www.allergibutikken.dk, som netbutikken hedder, er Sussie Thaulow, der selv er mor til et allergisk barn. "Jeg har slet ikke tal på de mange kilometer, vi har kørt rundt på Sjælland for at finde afvekslende og gode fødevarer, som vores søn kan tåle. Og jeg ved fra andre forældre, at det er en daglig kamp. Derfor tog vi initiativet til allergibutikken.dk, som er online fra og med lørdag den 7. april og åben 24 timer i døgnet", fortæller Sussie Thaulow.

Samtidig med lanceringen af netbutikken åbner Sussie Thaulow en fysisk butik i Ølstykke, hvor der er tilknyttet et alternativt behandlingscenter. Her vil hele det omfattende sortiment fra netbutikken kunne købes, ligesom der vil være ferskvarer som mejeriprodukter etc. Butikken og det tilhørende center bærer navnet Thaulows.

"Alle vores varer i både netbutik og fysisk butik er kendetegnede ved, at de er fremstillet med sundhed, økologi og etik i højsædet. Vi mener, at hele kæden fra jord til bord er vigtig. Derfor har vi også stor fokus på både Fair Trade og Max Havelaar mærkede produkter. Det synes vi, at vi skylder både vores kunder og de mennesker i ind– og udland, der avler og producerer den mad, vi spiser", siger Sussie Thaulow.

Salget af fødevarer via netbutikker er stærkt stigende i Danmark, men desværre er der langt mellem butikker, hvor forbrugerne kan være sikre på, at alt fra chokolade over mel til brød er absolut økologisk og når det er nødvendigt uden de allergener, der kan skabe så store gener for allergikere.

"Langt de fleste af varerne i netbutikken har en lang holdbarhed, og derfor forventer vi, at de fleste vil købe relativt stort ind. Det betyder, at fragtprisen vil være helt ligegyldig og der er jo enorme mængder tid sparet ved at kunne sidde i ro og mag hjemme og købe de varer, der er så vanskelige at skaffe ude i detailhandlen", slutter Sussie Thaulow.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Sjælland, chokolade, udland, virksomhed, supermarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar