lørdag den 6. august 2011

Sushi-branchen har plads til forbedringer

Halvdelen af de sushi-restauranter og take-aways, som Fødevarestyrelsen har set nærmere på hen over sommeren, havde ikke styr på enten opbevaringstemperaturer eller egenkontrol.

Halvdelen af de sushi-restauranter og take-aways, som Fødevarestyrelsen har set nærmere på hen over sommeren, havde ikke styr på enten opbevaringstemperaturer eller egenkontrol. Samtidig fandt Fødevarestyrelsen sushifisk med for mange fordærvelsesbakterier i en fjerdedel af virksomhederne.

Mere end hver fjerde restaurant i Hovedstadsområdet fik en anmærkning på baggrund af for høje temperaturer i fiskene. I hver femte kontrol var overskridelserne så høje, at Fødevarestyrelsen gav bøder. For høje temperaturer kan give netop fordærvelsesbakterier.

Trods de mange overskridelser af reglerne fandt Fødevarestyrelsen ikke sygdomsfremkaldende bakterier i hverken råvarer til sushi eller i sushiruller. De japanske delikatesser blev blandt andet undersøgt for Listeria bakterier, Stafylokokker og E. coli bakterier, der alle kan gøre forbrugerne syge.

Fraværet af sygdomsfremkaldende bakterier glæder udbrudskoordinator, Morten Lisby, der ser den del af resultaterne som tegn på, at mange af aktørerne i sushi-branchen har styr på råvarekvalitet og produktionshygiejne trods behovet for opstramninger på opbevaringstemperaturer og serveringsprocedurer.

Fødevarestyrelsen måtte i forbindelse med sushi-kampagnen også indskærpe reglerne over for tre ud af ti restauranter, fordi de skrev urigtige og vildledende oplysninger på menukortene. Eksempelvis fandt Fødevarestyrelsen flere restauranter, der angav, at de serverede ægte krabbekød, selvom der var tale om imiteret krabbekød, den såkaldte surimi.

Fødevarestyrelsen var på godt 60 kontrolbesøg i Hovedstadsområdet og undersøgte 100 sushi-prøver fra i alt 20 virksomheder. Fødevare-afdelingen vil inden for to måneder aflægge de restauranter, som ikke overholdt lovgivningen, endnu et besøg, for at følge op på, om forholdene er bragt i orden.

Kontakt

Fødevarestyrelsen;

​Charlotte Kølln, tlf. 72 27 63 74
Morten Lisby, tlf. 72 27 63 33
Lena Hansen, tlf. 72 27 63 21

Læs mere her

tags: restaurant, lovgivning, råvarer, virksomhed, bakterie, Fødevarestyrelsen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar