torsdag den 24. november 2011

Dansk Forbruger Information går til kamp mod misvisende varedeklarationer

Fødevareproducenterne udnytter varedeklarationsloven til det yderste for at få solgt deres varer. Oftest ved at få produkterne til at se danske ud, eller som om de er produceret i Danmark.

De misvisende varedeklarationer findes i alle typer af færdigpakkede fødevarer.
Når den travle danske familie handler ind, reflekterer den ofte på danskklingende virksomhedsnavne og idylliske danske produktnavne. Det med småt bliver oftest ikke bemærket - og går det - så går det.

Et eksempel er koen, der er født, opvokset og slagtet i Polen, parteret i Holland og til sidst ettiketteret i Danmark.
Disse informationer står lovligt på varedeklarationen, men denne er også stemplet med et DK mærke og nederst med fed skrift, står der at kødet er produceret i Danmark. Dette er direkte forkert. Kødet er uomtvisteligt produceret i Polen!

Dette bør stå klart og tydeligt på varedeklarationen, således at selv en travl familiemor lynhurtigt kan vælge hvad hun ønsker at købe. Der findes nemlig også stadig dansk produceret kød.

Dansk forbrugerinformation er forbrugernes talerør, der ønsker at samle og formidle informationer om varedeklarationer, der af forbrugeren umiddelbart opfattes som andet, end det de er!

Forbrugerne tilmelder sig via vores hjemmeside www.danskforbrugerinformation.dk eller kontakter os direkte. Når de er tilmeldt, kan de bidrage med beretninger, billeder eller video af misvisende varedeklarationer fra hele landet.

Vi støtter op om danske virksomheder, der bestræber sig på ærlig information og en produktion der er 100% gennemsigtig.

Læs mere her

tags: Holland, Danmark, Polen, virksomhed,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar