mandag den 13. februar 2012

Vi vil have dansk mad til døren

Takeaway er et kendt begreb i det meste af verden. I alt fra Canada til Danmark bestiller befolkningen i stigende grad mad på internettet, men det er meget forskelligt, hvilken type mad, der bestilles i de forskellige lande.

I Danmark skiller vi os ud ved at bestille meget mere lokal mad, end de gør i de øvrige lande. Det viser en international undersøgelse foretaget af Just-Eat, der opererer i 16 lande verden over.

Det har været populært at få pizza leveret til døren i mange år, og det er ikke kun et dansk fænomen. Sådan er det i mange lande. Til gengæld skiller danskerne sig ud ved i højere grad at bestille mad fra det nationale køkken, og især smørrebrød er populært herhjemme. Det viser en undersøgelse foretaget af Just-Eat, der driver virksomhed i 16 lande.

- Vi kan løbende følge med i, hvordan danskernes takeaway-vaner ændrer sig, og lokal dansk mad er ved at blive rigtig populært. Sushi har i de seneste par år været den store højdespringer, men nu er danskerne ved at opdage, at smørrebrød også egner sig fantastisk godt som takeaway, siger direktør for Just-Eat.dk, Mads Eriksen, der også noterer sig en ændring i, hvornår på dagen danskerne bestiller takeaway.

- Vi får flere og flere bestillinger tidligt på dagen, og det tyder på, at danskerne begynder at se takeaway som en mulighed til frokost og ikke kun til aftensmaden, og det kan også have sin del af forklaringen på, hvorfor smørrebrød er populært herhjemme, siger Mads Eriksen.

Ekspert: Smørrebrød er moderne
Det kommer ikke bag på sociolog og specialist i fødevareforbrug Birthe Linddal, at danskerne er vilde med smørrebrød og andre danske retter.

- I de seneste år har vi oplevet, at smørrebrødet igen er kommet på mode og har fået en kulinarisk makeover, så det i dag kan leve op til moderne smagspræferencer og gøre sig gældende i konkurrencen med andre lødige måltidsalternativer. Smørrebrødet egner sig særdeles godt til takeaway og til mere kræsne forbrugere, der på smørrebrødssedlen kan vælge netop det stykke, de kan lide, og spise det på netop det tidspunkt, der passer dem, siger forbrugerekspert Birthe Linddal, der i øvrigt forventer, at sunde og tidssvarende varianter af smørrebrød to go vil blive eftertragtet hos danskerne i den nærmeste fremtid.

Kun Italien spiser mere lokal mad
Just-Eat er Danmarks største portal for onlinebestilling af mad, og det danskstartede firma opererer i dag i 16 lande verden over. På baggrund af bestillinger i 2011 i ti af de lande har Just-Eat netop lavet en undersøgelse, hvor de sammenligner madvanerne i de respektive befolkninger, og danskerne er kun overgået af italienere, når det kommer til at bestille lokal mad.

- Det er ikke overraskende italienerne, der bestiller mest af deres nationale mad, men vi havde ikke regnet med, at Danmark ville komme ind på en delt andenplads med Spanien. Det bekræfter os i, at danskerne hurtigere end ventet har fundet ud af, at de kan få smørrebrød og andre danske retter leveret til døren, siger direktør for Just-Eat.dk, Mads Eriksen.

Andre populære, danske takeaway-retter er blandt andet flæskesteg, stegt flæsk med persillesovs og hakkebøffer.

Om Just-Eat
Just-Eat så dagens lys i Danmark i 2001. Hovedkontoret for Just-Eat gruppen ligger nu i London, og i alt opererer Just-Eat i 16 lande over hele verden. Bare i Danmark leverer Just-Eat gennemsnitligt 28.000 måltider hver eneste dag, og cirka 1700 danske restauranter leverer deres mad gennem Just-Eat. I Danmark har Just-Eat kontorer i henholdsvis Århus og Gentofte og beskæftiger cirka 150 medarbejdere. Målet for 2012 er, at Just-Eat.dk vækster med 20 procent, hvilket vil betyde, at der bliver leveret mere end 10 millioner måltider i Danmark.


Kontakt os for at få grafikken i højere opløsning!

Læs mere her

tags: direktør, internet, restaurant, Danmark, 2011, Italien, Spanien, Århus, portal, 2001, London, Canada, 2012, virksomhed, konkurrence, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar