onsdag den 28. marts 2012

Ingen fare ved multivitaminpillen

Er den daglige vitaminpille farlig Sådan spørger mange forbrugere i disse dage Fødevarestyrelsen på baggrund af en meget omtalt undersøgelse fra Rigshospitalet af en mulig sammenhæng mellem indtag af A-vitamin, E-vitamin, Betacaroten og øget dødelighed.

Fødevarestyrelsen har bedt eksperter på DTU Fødevareinstituttet om at gennemgå det nye studie af de særlige tre vitaminer for at kunne vurdere, om forbrugerne har grund til bekymring over de maksimumsgrænser, der er for vitaminer og mineraler i kosttilskud på det danske marked.

Fødevarestyrelsen forventer en tilbagemelding fra DTU Fødevare-instituttet inden Påske.

Med den viden Fødevarestyrelsen har, er der imidlertid hverken akut sundhedsfare eller grund til sundhedsmæssige bekymringer selv for de, der i forvejen får høje niveauer af vitaminer og mineraler via kosten og som dagligt spiser en almindelig multivitaminpille og kun indtager de anbefalede doser.

I Danmark får langt de fleste forbrugere dækket deres behov for vitaminer og mineraler gennem den almindelige kost. Derfor er rådet fra Fødevarestyrelsen da også fortsat, at man skal spise varieret og i overensstemmelse med de otte officielle kostråd frem for at forlade sig på kosttilskud.

Dog kan nogle befolkningsgrupper have brug for tilskud af vitaminer eller mineraler, bl.a. spædbørn, gravide samt småtspisende ældre.
Læs mere om kosttilskud og multivitaminer på www.altomkost.dk


Kontakt
Presseansvarlig, Erik Jepsen, 72276697.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, spædbørn, DTU, Fødevarestyrelsen, dæk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar