torsdag den 29. marts 2012

Motorvejsløb med Fast Fruit

Ved motorvejsløbet lørdag den 24. marts slog idrætshallerne og Sønderborg Kommune igen et slag for, at gøre det sunde valg til det lette valg. Der blev solgt frugt- og grøntbakker samt smoothies, og netop disse lækre ting kan man købe i mange af kommunens idrætshaller.

- Vi brugte lejligheden til at vise, at børn, unge og voksne kan få sund mad i vores idrætshaller. Udover frugt- og grøntbakker samt smoothies har flere af hallerne sunde slush ice, sportsboller, pølser med lavt fedtindhold og grove pølsebrød. Det sunde kosttilbud er en del af kommunens sundhedspolitik, og det bliver rigtig godt modtaget af brugerne, siger Jesper Rosanes, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Siden 2009 har ni idrætshaller og Sønderborg Kommune arbejdet med projekt sund mad i hallerne og tilbagemeldinger fra hallerne viser, at de sunde alternativer bliver modtaget meget positivt. Brugerne synes, at det er dejligt, at der er kommet nye og ikke mindst sunde tilbud i hallernes cafeterier.

Den succesfulde indsats i idrætshallerne passer godt til Skolebørnsundersøgelsen 2010 som viser, at skolebørn og unge langt fra får den anbefalede mængde af frugt og grøntsager. En stor del af danske børn spiser mere sukker fra slik, chokolade og sodavand end det anbefales. Børn, som spiser store mængder af denne type sukker, risikerer at få for lidt af det sunde mad og kan på den måde få for lidt vitaminer, mineraler og kostfibre.

Yderligere oplysninger hos sundhedskonsulent Ulla Lassen på tlf. 2790 5540.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, politi, chokolade, motorvej, Sønderborg, skolebørn,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar