torsdag den 15. november 2012

Kenns kærlige køkken

Når Tisvilde Bistro Hellerup åbner i morgen er det fortsættelsen af en succes, der bygger på kærlighed og god karma. Det hele begynder i restauratør og chefkok Kenn Meiers klassiske og ukrukkede køkken, som i den grad er faldet i gæsternes smag

Det må ikke være kunstigt. Man skal kunne se, hvad man spiser. Sæsonens bedste råvarer er basen. Og så skal det bare smage godt.

To uundgåelige fynboer
Så enkle er grundtonerne i køkkenet, når 32-årige Kenn Meier hersker over gryder og pander. Det har han gjort med succes på en række restaurationer de seneste år. Siden 2010 i et tæt samarbejde med barndomsvennen og restauratøren Anders Buhl.
I fællesskab har de to ambitiøse fynboer pirret gæsternes smag og sanser ¬ først på Skovriderkroens Brasserie Bisous og senest på den hæderkronede Tisvilde Bistro samt Bistro Bistro på hovedgaden i feriebyen. Nu er turen kommet til Tisvilde Bistro Hellerup, som åbner torsdag i Tuborg Havn.

Enkelt og lækkert
Og Kenn Meier ryster ikke på hånden ved udsigten til et rykind på op mod 300 spisende gæster ved fuldt hus.
I disse timer braser, henkoger, bager og træner han i stedet med sin nye køkkenstab på 11. For kvaliteten skal være genkendelig og helt i top, når bistroen slår dørene op i morgen.
- Vi har selvfølgelig fordel af allerede at have de bedste leverandører og et klart billede af, hvad vi vil og skal. Men der er ikke noget med at køre på rygraden. Jeg har håndplukket de bedste, og de skal selvfølgelig være trygge og parate til at levere varen. Det er de også, fastslår han smilende i en pause fra det varme køkken.

Kærligheden bærer igennem
For uanset tempoet er der ro på i Kenns køkken. God karma og kærlighed er ikke forbeholdt gæsterne. Det er et kendetegn for hele bistroen. Ikke bare i de indbydende lokaler, hvor solen brager ind gennem panoramavinduerne ud til kajen. Køkkenet holder også stilen.
- En god køkkentone kan spores helt ned i retterne, mener Kenn Meier. Det er vigtigt, at alle i køkkenet forstår, hvorfor vi arbejder med sæsonens bedste råvarer og hvorfor der skal kæles for hver enkelt ingrediens for at få det bedste frem i retten. Det giver både arbejdsglæde og glade gæster at præstere det bedste. Det lægger jeg meget vægt på.

Et menukort for alle
Sammen med sine to unge køkkenchefer, Julius Mbabazi og Lasse Bygholm, har Kenn Meier lavet et aftenkort, hvor klassiskere som Bouef Bernaise og grillet lammeculotte er på kortet. Men fisken får også god plads i Meiers køkken.
- Vi har til en start valgt at tilbyde stegt slethvar og ovnbagt helleflynder, begge med utraditionelt tilbehør. De to fisk smager godt og er lidt anderledes end det gængse. Min oplevelse er, at gæsterne egentlig gerne vil have fisk, men at de færreste har lyst til laks eller torsk, som de måske laver derhjemme selv.

Bistrokortet byder desuden på et væld af gode frokostretter og en sublim weekend-brunch. Man kan også sagtens spise derhjemme under Meiers vinger. Bistroen tilbyder solide husmands take-away retter til en spotpris af 95 kr.

-------

Bitxt 1 Kenn Meier har de seneste år trukket tusindvis af glade gæster til bl.a. Tisvilde Bistro med sin ukrukkede og gennemførte madstil. Nu lægger han i ovnen til at videreføre succes'en i Tisvilde Bistro Hellerup Foto: Uffe Kongsted

Bitxt 2 Bistroens to unge køkkenchefer, Julius Mbabazi (tv.) og Lasse Bygholm, clearer de sidste detaljer med chefkok Kenn Meier (t.h.) før åbningen af Tisvilde Bistro Hellerup i morgen Foto: Uffe Kongsted

Bitxt 3 Der bliver kælet for detaljerne i bistrokøkkenet, hvor alt laves fra bunden Foto: Uffe Kongsted

Læs mere her

tags: 2010, retten, kunst, råvarer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar