tirsdag den 18. december 2012

Mødrehjælpen inviteres i folkekøkkenet

Enlige mødre, der har det hårdt i hverdagen, får et pusterum på Nordens Folkekøkken. Susanne Kær der er restaurantchef i århusianske Jægergårdsgade har i samarbejdet Mødrehjælpens lokalafdeling i Aarhus inviteret mødrene og deres børn på julemiddag.

- Det er andet år, vi arrangerer besøget sammen med Mødrehælpen. Når man har en restaurant, hvor der kommer mange mennesker, er typisk det folk, der har råd til at forkæle sig selv. Vi ved udemærket godt, at der er nogle, der ikke har råd til at gå på restaurant, og vi vil gerne give en oplevelse og skabe julestemning for dem, siger Susanne Kær.

Et vigtigt pusterum
Nordens Folkekøkken lægger dermed lokaler og menu til en hyggestund for mødrene og deres poder. Mødrene er typisk enlige, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Derfor er dagen også et vigtigt pusterum - både for de voksne og ikke mindst for børnene.

- Sidste år var der var en af mødrene, der sagde; ej, jeg troede aldrig, jeg ville få lov til at spise på sådan en god restaurant, forklarer Susanne Kær. Hun regner med, at der i alt kommer mellem 40 og 50 personer, når restauranten om eftermiddagen torsdag den 22. december tager mod de trængte familier. Her vil de få serveret traditionel julemad i form af en suppe til forret, flæskesteg med rødkål og kartofler til hovedret og risalamande med lun kirsebærsauce til dessert.

Til dem, der har det svært
Det er Susanne Kær, der har taget kontakt til Mødrehjælpens lokalafdeling i Aarhus. Hun står kun for at åbne dørene, servere maden og skabe hyggelig julesteming. Gæsterne har Mødrehjælpen taget kontakt til.

- Vi vil meget gerne gøre noget for nogen, der har det hårdt, forklarer Susanne Kær om baggrunden for at åbne dørene til restauranten.

Nordens Folkekøkken laver mad fra bunden og med udgangspunkt i sæsonens friske, rene og lokale råvarer. Målet er at lave nyfortolkninger af klassiske retter og skabe innovative, moderne og spændende menuer, der skifter hver tredje uge. På den måde er der altid noget nyt at prøve i restauranten. Konceptet er, at mad og vin går hånd i hånd. Derfor er de normale menuer inklusive specialudvalgte vine inkluderet i prisen.

Læs mere her

tags: restaurant, december, råvarer, flæskesteg,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar