fredag den 25. januar 2013

Nutidigt smørrebrød på Aarhus Folkekøkken

Aarhus Folkekøkken på Godsbanen lancerer nu dagligt nyt dansk smørrebrød til frokost. Udgangspunktet vil være det klassiske smørrebrød, som vi giver et tvist af vores egen kreativitet og tidens trend.

Historien:
Smørrebrød er ægte dansk, og på hvert et stykke er lige den garniture (tilbehør) som smagsmæssigt lige præcis passer til den enkelte pålægstype, i mødet mellem det sure, det salte og det søde.
Smørrebrødets rødder rækker helt tilbage til 1600-tallet, hvor husmoderen gik ud i marken til sin mand med frokostkurven, som indeholdt klemmer bestående af tykke skiver rugbrød med lidt ost og pølse.

Dette er udviklet siden det første stykke højtbelagte smørrebrød - dukkede op i klunketiden, hvor alt bar præ af at være overfyldt og overdådigt , - deraf det overfyldte luksussmørrebrød alle kender i dag.

Her kunne borgerskabet, som netop var kommet til byen som handlende eller industriherrer, spise det højtbelagte smørrebrød. For eksempel er den formentlig ældste smørrebrødsseddel, som kendes, fra restaurant Nimb i Tivoli fra 1883.

Aarhus Folkekøkken har inddelt smørrebrødet efter årstiden i de 4 kvartaler.

Smørrebrød Januar-Marts 2013

Luksus smørrebrød 45,- Eksempler:
Flæskesteg, rødkål, syltet agurk, sveskekompot.
Roastbeef, salt agurk, høvlet peberrod, sprøde løg, remo.
Pocheret æg, stenbiderrogn, purløgsemulsion, rejer fra læsø.
Rullepølse, rødbedesky, syltet perleløg, friteret kapers.
Røget laks, syltede svampe, dild i tekstur, sprøde rodfrugter.
Gule Kristian, syltede nødder.

Håndmadder 16,- Eksempler:
Flæskesteg med rødkål.
Roastbeef med remo og sprøde løg
Æg med purløgsemulsion og rejer fra læsø
Rullepølse med sky og rødløg.
Røget laks med syltede svampe.
Ost, finthakket rødløg.

Læs mere her

tags: restaurant, Tivoli, 2013, kreativ, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar