tirsdag den 9. december 2014

Danmarks eneste romskib producerer 1.000 flasker luksusrom

Danske Skotlander Spirits laster nu et skib med rom, der kommer til at sejle Danmark rundt i to år, for at udvikle rommens smag. Danske romentusiaster kan efter rejsen se frem til mere end 1.000 flasker højkvalitetsrom med "ekstra sød smag og masser af tyngde". Da danskerne for mere end tohundrede år siden fragtede rom fra Vestindien til Danmark, foregik det i egetræstønder.

Nu vender den danske romproducent Skotlander Spirits – som de eneste i Danmark - tilbage til den gamle lagrings- og produktionsteknik, som er kendt for at tilføre spiritus ekstra farve og sødme fra træet.

Afgang fra Christianshavn
Fredag den 12. december i Christianshavn laster virksomheden fire trætønder rom ombord på skonnerten Mira fra 1898. Herefter sejler båden i de kommende to år rundt i Danmark, mens rommen modnes og får den helt rigtige smag.

Træ og søgang giver smag
"Vi har arbejdet på at finde det rigtige skib i mere end et halvt år, og glæder os til at producere en rom af en ekstra høj kvalitet. Lagring på egetræstønder tilfører rom sødme, farve og ekstra fylde, og her spiller det positivt ind, at skibet sejler rundt i hele perioden. Tøndernes indhold bliver aktiveret døgnet rundt og hiver dermed mere smag ud af træt. Om to år står vi med mere end 1.000 flasker højkvalitetsrom. Dem kan danskerne godt glæde sig til," siger adm. direktør og ejer af Skotlander Spirits, Anders Skotlander, hvis første rom, "Rum 1", har vundet priser i både Miami og Madrid.

Skat forsegler 400 liter rom
Skotlander Spirits laster helt præcist 400 liter rom med 63,5 procent alkohol på fire gamle egetræstønder, der tidligere har indeholdt sherry. De fire tønder installeres i skibets stævn, hvor besætningen før har haft deres proviant. Skibet forsegles af Skat og gøres til toldfrit område i de 24 måneder, hvilket betyder, at ingen må betræde området med tønderne i perioden.

"På den måde har vi Skats og myndighedernes garanti for, at tønderne har været forseglet og uåbnede i hele perioden. Det er vi glade for, for så ved kunderne præcist, hvad de får: Nemlig usædvanlig dansk rom af ekstra kvalitet," siger Anders Skotlander.

I 2016 åbnes tønderne, hvorefter rommen tappes, filtreres og fyldes på flasker.

Mira med skipper Jess Pedersen ombord skal i de første måneder sejle både Fyn og Limfjorden Rundt, senere går turen til den traditionsrige romhavn i Flensborg.

HVOR OG HVORNÅR
Skotlander Spirits inviterer pressen og venner af huset til at deltage i lastningen af rom:
Fredag den 12/12 kl. 16-17 ud for Christianshavns Færgekro, Strandgade 50, 1401 København.
Her kan man også smage på den endnu ikke-lagret rom, før den lastes på tønderne.

Mere info
- SKOTLANDER SPIRITS, Anders Skotlander, tlf 26 15 15 14
- MIRA, skipper Jess Pedersen: tlf. 61 62 18 88, miracharter.dk

Billedtekst
For at tilføre sin rom ekstra smag sender Skotlander Spirits nu et skib lastet med 400 liter rom rundt om Danmark for at modnes i to år. Rommen er klar til aftapning i 2016.

Læs mere her

tags: Danmark, København, direktør, december, jorden, virksomhed, 2016, Rom, Tønder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar