lørdag den 11. september 2010

Årets dyrskuepølse kåret

Det blev en grillpølse med løvstikke, som løb med sejren og titlen som årets dyrskuepølse tirsdag aften i Aftenshowet på DR1.

- Grillpølsen med løvstikke er den mest karakteristiske af pølserne. Den har en sjov kant, og man kan både smage løvstikketop og rod det gør den original og spændende, lød begrundelsen fra køkkenchef Thomas Rode Andersen fra restaurant Kong Hans i København, da han prøvesmagte 3 forskellige grillpølser fra Aalbæk Specialiteter for rullende kameraer.

Slagtermester Peter Aalbæk fra Farre ved Give var kommet til København for at deltage i det minidyrskue, som Roskilde Dyrskue afviklede tirsdag eftermiddag, og i den forbindelse præsenterede han tre forskellige grillpølser - en klassisk sønderjysk ringriderpølse tilført et moderne tvist af ramsløg, én, der var lavet af nakkefilet og moderniseret med en tilsætning af røgede kødstykker for at give den ekstra kraft i smagen samt vinderpølsen, som er en traditionel frankfurter, hvor smagsbilledet er fornyet med løvstikkerod og blade. Publikum, som trods kulde og blæst, var mødt op i Nyhavn nød godt af de mange smagsprøver og syntes at være enige med kokken i valget.

Endnu flere vil i de kommende uger få lejlighed til at smage vinderpølsen, som lanceres på Roskilde Dyrskue i dagene 4.- 6. juni og på Det Fynske Dyrskue d. 11. 13. juni. Derefter vil årets dyrskuepølse kunne købes i slagterbutikker, som er medlem af Danske Slagtermestre.

Foto
Slagtermester Peter Aalbæk fra Aalbæk Specialiteter i Farre ved Give sammen med kokken Thomas Rask fra restaurant Kong Hans under kåring af Årets dyrskuepølse i Aftenshowet på DR1 tirsdag aften. Fotograf: Jan Djenner

Aftenshowet
Hele indslaget med dyrskuet i Aftenshowet tirsdag d. 25. maj kl. 18 kan ses på www.dr.dk/aftenshowet


Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar