fredag den 10. september 2010

Biogen Idec forkæler kantinegæster

Lægemiddelproducenten Biogen Idec i Hillerød har gjort kantinemaden til en kulinarisk oplevelse. I dag blev kantinen belønnet med Kantineprisen 2010 for den ekstraordinære indsats.

Danmarks bedste kantine har til huse i Hillerød, nord for København, nærmere bestemt hos lægemiddelproducenten Biogen Idec.

Virksomheden modtog i dag Kantineprisen 2010, der uddeles af Landbrug & Fødevarer. I løbet af de seneste måneder har en jury bestående af fire fagfolk været rundt og besøge en række kantiner, og efter besøgene var der ingen tvivl. Chefkonsulent Torben Blok fra Landbrug & Fødevarer gav denne begrundelse for, at Biogen Idec havde vundet.

- Kantinen byder på et overflødighedshorn af fristelser. Det er en kantine, som får mundvandet til at løbe på de fleste.

Stolt chef
Gennem flere år har køkkenchef Paw Hay hos Biogen Idec sammen med sine ansatte arbejdet hårdt på at opnå anerkendelse blandt de godt 260 brugere af kantinen, og på daglig basis stå for en sublim madoplevelse.

- Det gør mig utrolig glad og stolt, at mit personale og jeg vinder Kantineprisen 2010. Vi ved selv, hvor meget vi har knoklet for at gøre det godt. De sidste fem procent af vores flid opdager gæsterne måske ikke altid, så derfor er det meget stort, at vi får den anerkendelse for vores arbejde, siger køkkenchef Paw Hay.

Kvalitet i kantinen
Et af formålene med Kantineprisen er ifølge Torben Blok fra Landbrug & Fødevarer, at der skal fokus på den gode kvalitet og det gode håndværk noget som Biogen Idec i den grad lever op til.

Hos Biogen tilbereder personalet alt maden fra bunden. Råvarerne udgør en daglig udfordring, og holdet i køkkenet ofrer sig gerne, for at maden bliver til en oplevelse. Det kommer fx til udtryk ved, at kødet indkøbes lokalt og nogle gange modnes færdigt i køkkenet, og ved at personalet i deres fritid har plukket, bær, svampe og krydderurter til kantinemaden.

- De gør det, fordi de synes, det er sjovt. Mine ansatte engagerer sig dybt i at udvikle kantinens mad. Lige fra at skrue menuerne sammen til at hente inspiration til nye retter og gå op i detaljerne i den daglige tilberedning, fortæller køkkenchefen.

Kundeglad mad
Årets Kantinepris-tema var kundeglad mad, og på det parameter lever Biogen Idec op til kriterierne ved både at kunne gøre laboratoriefolk, direktører, håndværkere og lagerarbejdere glade.

- Vi laver fx sushi og indmad nogle gange, men kombinerer det altid med mere traditionel mad. Og vi tager ikke nye ting ind, bare for at det skal være nyt. Det skal smage godt, og vi skal selv kunne lide det, og på den måde fornyer vi buffeterne i et tempo som vi selv og gæsterne bryder sig om, forklarer Paw Hay.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar