fredag den 12. november 2010

Nordjysk risalamande fra den yderste klitrække

Hirtshals Mejeri er gået sammen med Restaurant Villa Vest i Lønstrup om at skabe årets bedste risalamande til danskerne. Chefkok Kim Møller-Kjær, der var blandt de nominerede til Årets Restaurantchef i Den Danske Spiseguide 2011, løfter her sløret for opskriften.
Kokkene Kim Møller-Kjær og Michael Pedersen, fra Restaurant Villa Vest i Lønstrup i Nordjylland, helt ude på den yderste klit hvor havet råder, har skabt deres egen version af årets juledessert - med semitørrede blåbær, kandiserede nødder og jerseymælk fra Hirtshals Mejeri.

Jerseymælken fra Hirtshals Mejeri smager af mere en traditionel mælk, selv om den har et lavt fedtindhold, kun 0,9%. Den er mere rund, blød og fyldig i oplevelsen og derfor giver den noget ekstra til risengrøden, siger Kim Møller-Kjær, også kendt som Møller i det populære TV-køkken Mad med Miv & Møller.

Blåbærrene leverer et syrligt modspil til den runde jerseymælk, mens nødderne tilføjer både sprødhed, modstand og en pikant smag, understreger Kim Møller-Kjær.

Det er udvalgte gårde i Vendsyssel, der leverer Jersey mælken til Hirtshals Mejeri. Mejeriet har i dag 15 medarbejdere og er en del af Arla Foods.

Du kan se opskriften (og downloade fotos af risalamanden, vesterhavskokkene og Restaurant Villa Vest i høj opløsning) på http://www.hirtshals-mejeri.dk/ target=_blank>hirtshals-mejeri.dk.

Læs mere her

tags: 2011, downloade, Nordjylland, Hirtshals, Arla, Vendsyssel, Arla Foods,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar