torsdag den 11. november 2010

Verdens første økologiske og biologisk nedbrydelige tyggegummi nu i Danmark!

Bad Request

De klamme tyggegummiklatter på danske fortove får nu kamp til stregen med en vaskeægte verdensnyhed verdens første økologisk certificerede og biologisk nedbrydelige tyggegummi, er nu på vej til de danske forbrugere. Ud over at produktet er certificeret økologisk har det en speciel bonus; efterlades det tyggede tyggegummi på fortovet, nedbrydes det indenfor 6 uger - i modsætning til almindeligt tyggegummi, der kan ligge i årevis .

Vi har en holdning til at man naturligvis IKKE skal smide sit tyggegummi-affald på gaden, men vi kan se at det sker jævnligt og så er det fantastisk at der nu findes et alternativ som selv forsvinder udtaler Dorthe Lambæk, direktør og medejer af distributionsvirksomheden WienerWaltz som har agenturet på det økologiske tyggegummi Chicza.

For mit vedkommende er det mangel på god opdragelse at smide sit brugte tyggegummi på gaden og det er overraskende summer der går til at bekæmpe denne voksende plage i større byer. Alene i en bydel i London koster det mere end 75 millioner kroner at fjerne det brugte tyggegummi .

Der er håb for britiske og danske stiletter og rulletrapper, Chicza har nemlig været tilgængelig i UK et par måneder og nu er turen kommet til det danske marked. Vi har fulgt Chicza gennem et stykke tid nævner Dorthe Lambæk Chicza er ejet af et lokalt kooperativ og det økologiske og bæredygtige element i virksomheden er som produktet selv helt unikt. Da de endelig meldte ud at de var klar til endnu et land i Europa var vi naturligvis beærede over at få muligheden for at arbejde med et så revolutionerende og holdningsfyldt produkt.

Chicza er resultatet af et mexicansk kooperativ af 2000 bønder der arbejder og lever i pagt med regnskoven. Det lokale kooperativ af 2000 bønder ejer Chicza og det er de samme bønder som indsamler natur-latex fra regnskoven på en bæredygtig måde og omdanner det til økologisk og biologisk nedbrydeligt tyggegummi.

Chicle fremstilles ved at koge høsten fra Chicozapote træerne til en tyk pasta. Denne strækkes ved håndkraft som derved opnår en tykkere tekstur. Herefter køles og hærdes den i firkantede forme. Når massen er kold og hård kaldes chicle-stykkerne for marquetas. Hundredevis af tons af denne gummi base eksporteres årligt fra netop dette område og var i gamle dage overlegent som ingrediens i tyggegummi. I dag findes denne originale gummi kun i meget få konventionelle tyggegummimærker. De fleste gik for år tilbage væk fra den naturlige chicle til fordel for kunstige og billigere syntetiske typer af polymer.

WienerWaltz har allerede travlt med at behandle forespørgsler på produktet, der i et par måneder er testet i København Vi ønskede at teste respons fra kunder vedr. smag og selv tjekke hvor hurtigt det forsvinder fra fortovet og responsen har været helt utrolig - vi har allerede mange faste kunder der ikke tygger andet. Dertil kan vi bekræfte at vi ikke længere kan finde de stykker vi smed på fortovet i København (undskyld Klaus Bondam, det var i videnskabens navn) så vi kan bekræfte at tyggegummiet rent faktisk opløses og forsvinder indenfor 6 uger.

Chicza forhandles på nettet (www.ecoisten.dk) og hos den økologiske kaffebar på Nørre Farimagsgade i Kbh; Verde Jeans & Coffee. Chicza er desuden på vej i helsekostbutikkerne landet over.

Kontakt os gerne for fotos i høj opløsning

Læs mere her

tags: Bond, Europa, København, direktør, Danmark, Klaus Bondam, kunst, London, pasta, virksomhed, regnskov, videnskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar