tirsdag den 2. august 2011

Tank sundere mad til bilturen hos Q8

Q8 er i fuld gang med at indføre sundere mad- og drikkevarer på sine servicestationer. Lige i rette tid, for en aktuel analyse* viser, at mange bilister synes, at den mad, man kan købe på tankstationerne, ikke er tilfredsstillende. Der er for meget junkfood og for lidt sundt og spændende

Tankstationer og restauranter langs motorvejene tilbyder ikke ordentlig og spændende mad. Det viser en undersøgelse*, som FDB for nylig har gennemført blandt godt 1.000 danskere.

I analysen efterlyser 40 pct. af de adspurgte sundere mad og mere frugt til salg langs de danske veje. Og 30 pct. mener, at den mad og drikke, man kan købe på tankstationer og restauranter langs motorvejene, er "dårlig" eller "meget dårlig". Der er for meget usundt og kedeligt junk food at købe.

Hos Q8 kan man godt genkende danskernes ønske om at kunne købe sundere mad og drikkevarer "på tanken." Både, når det gælder længere køreture, som der er ekstra mange af her i sommerferien. Og når der lige skal købes lidt lækkert på vej til eller fra arbejde.

Q8 har derfor systematisk indført sundere alternative til den traditionelle fastfood i sine 171 servicebutikker og 82 Qvik To Go convenience markeder landet over.

Her kan kunderne selv vælge, om de vil have friskbagt fuldkornsbrød, fuldkornsnacks, grønne salater, økologiske energibarer , sundere måltidsvarianter og frisksmurte sandwiches - eller om de foretrækker mange-årige bestsellere som hapsdogs og pizza-slices med cola til.

Valgfrit grønt og sund
FDB's aktuelle analyse* viser også, at knap 30 pct. af de bilister, der ind imellem kører længere ture, køber mad og drikke på tankstationer undervejs.

"Vi har i de seneste par år gået målrettet efter at ændre vores servicestationers profil. Nu og fremover vil mange af dem være convenience butikker med et stort udvalg af sundere take-away mad, hvor man også kan købe brændstof og få bilen vasket," forklarer kommunikationschef Jytte Wolff-Sneedorff fra Q8.

Q8s ændrede butiksstrategi har bl.a. resulteret i, at Q8 som første olieselskab er blevet partner i det anerkendte Fuldkornspartnerskab. Det betyder, at Q8 har et bredt udvalg af fuldkornsbrød, fuldkornssnacks, fuldkornsboller og fuldkorns-pølsebrød.

Q8 har desuden indført "grønne øer" i en lang række af sine Qvik To Go butikker. Under grønne "Et sundere valg" skilte kan man her finde kvalitetsmad. Det gælder f.eks. grønne salater og frisk frugt, som hos Q8 er skyllet og indpakket separat.

Feriemåneden juli er også på den tid af året, hvor Q8 sælger allerflest kildevand. 15 pct. af årets salg foregår i juli. hvor Q8 typisk sælger to-tre gange flere kildevand end i vintermånederne.

Endelig er Q8 er blandt de første butikskæder, der sælger økologiske energibarer, som mesterbokseren Mikkel Kessler står bag. BetterBar er rene energibomber, der er fremstillet af gode råvarer som f.eks. dadler, paranødder, byggræs, mandler, kokos, chokolade - og helt udensukker.

*Undersøgelse gennemført af FDB Analyse i marts 2011. 1.016 personer deltog i undersøgelsen : http://bit.ly/o76MVs

Læs mere her

tags: restaurant, 2011, bilen, chokolade, råvarer, Mikkel Kessler, motorvej, cola, energi, Q8, sommerferie, kommunikation, strategi, brændstof,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar