onsdag den 3. oktober 2012

Årets nøglehulsopskrift er serveret

Flest forbrugere stemte Kvicklys opskrift Kyllingefilet med nem tomatsauce ind som en klokkeklar vinder af Fødevareministeriets konkurrence Årets Nøglehulsopskrift 2012 . Ud af mere end 66.000 stemmer har vinderopskriften fået over 29.000 stemmer blandt de ni detailkæders favoritopskrifter.

Fredag den 5. oktober overrækker Fødevarestyrelsens Nøglehulsteam vinderdiplomet til Kvickly i butikken på Frederiksberg, der indhentede de fleste af Kvicklys stemmer til konkurrencen. Som ekstra krydderi drysser ernæringsekspert Christian Bitz gode ideer til sundere livsstil ud til butikkens besøgende, mens kokken Claus Holm sørger for, at der er smagsprøver af Årets Nøglehulsopskrift .

En flot nummer to blev Rema 1000´s opskrift Krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder . I den anledning får Rema 1000, Stormgade i Esbjerg besøg af Nøglehulsteamet torsdag den 11. oktober 2012.

Alle opskifter i konkurrencen er nøglehulsmærkede, fordi de lever op til Nøglehullets krav om at spare på fedt, sukker og salt og samtidig indeholde flere fuldkorn og kostfibre. Alle opskrifter er samtidig gode bud på sund madglæde og til at betale.

Konkurrencen om Årets Nøglehulsopskrift blev skudt i gang på Århus Food Festival i begyndelsen af september af Fødevareminister Mette Gjerskov. Hun havde forinden, som led i sit ernæringspolitiske udspil Sund madglæde, lanceret 125 nye nøglehulsmærkede opskrifter. Opskrifterne er gratis, nemme at lave og har haft stor søgning på www.altomkost.dk

Forbrugerne har i den grad taget det fællesnordiske Nøglehulsmærke til sig. Den seneste forbrugeranalyse viser, at 88 procent af forbrugerne kender Nøglehullet. Også fødevarevirksomhederne og detailhandelen har taget ernæringsmærket til sig. Således er der i dag mere end 1750 nøglehulsmærkede varenumre på hylderne i detailhandlen i Danmark.

Læs mere om konkurrencen og hent opskrifterne på www.noeglehullet.dk. Her findes yderligere information om kampagnen via pressemeddelelse, fakta ark om kampagnen og kommunikation samt resultater, link til Nøglehullets facebookside, film fra kick off på Århus Food Festival og naturligvis link til alle de nøglehulsmærkede opskrifter.


Læs mere her

tags: Danmark, Esbjerg, Århus, politi, Frederiksberg, 2012, virksomhed, krydderi, Fødevarestyrelsen, kommunikation, pressemeddelelse, konkurrence, Rema 1000, stemmer, Kvickly, livsstil, ernæring,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar