fredag den 6. september 2013

Bæredygtige lækkerier fra havet på Fiskens Dag i Kattegatcentret

Kattegatcentret fejrer Fiskens Dag lørdag den 14. september.

På Fiskens Dag bliver der sat øget fokus på bæredygtigt fiskeri og MSC-mærkede fiske-produkter. Dagen igennem byder Amanda Seafoods på MSC-mærkede smagsprøver som gør det lettere at vælge bæredygtigt fangede fisk til frokostbordet.

Virtuel Seafood Restaurant
I Kattegatcentrets oplevelse Havet i maven kan man tage plads i den virtuelle restaurant.
Bestiller man Grillede tigerrejer med ananas og bok choi får man en løftet pegefinger og en forklaring på hvorfor det ikke er et godt valg.

Bestiller man derimod Ovnbagt Østersøtorsk med sennepssovs, tang og klassisk tilbehør får man ros, fordi torsk fanget i Østersøen er et bæredygtigt valg.

De lækre menuer får tænderne til at løbe i vand, men der er som nævnt kun en virtuel menu på tallerkenen. Ved de bæredygtige valg har man mulighed for at sende en e-mail med opskriften.

Med de mange aktiviteter på Fiskens Dag får gæsterne inspiration til og viden om muligheden for at vælge de truede fiskearter fra og de bæredygtige fiskearter til , fortæller Karsten Bjerrum Nielsen fra Kattegatcentret.

Der er sjov og leg på hinkebanen for de mindste. Banen er et vandløb med grønne og røde fisk og enkelte MSC-mærker. Legen går ud på at hoppe over de røde fisk. Lander man på en grøn fisk får man point, og lander man på et MSC-mærke er der bonus.

Man kan også tage på opdagelse med Havets Ven kl. 14.30 og få viden om hvordan man som forbruger kan foretage det bæredygtige valg når man køber fisk næste gang. Når dykkeren kl. 13.00 dykker ned i Oceanariet har han særligt fokus på de danske fisk, som du kan spise med god samvittighed.

Fiskens Dag er hele Danmarks festdag i fiskens tegn. Den danske fiskebranche sætter fokus på fisk og på fiskebranchen som helhed. Danskerne får mulighed for at komme tæt på fiskene.

Kig efter MSC-mærket næste gang du køber fisk.
MSC står for Marine Stewardship Council og er en international mærkning af bæredygtigt fangede fisk.

Læs mere på www.kattegatcentret.dk www.hvaforenfisk.dk og www.fiskensdag.dk

For yderligere information:
Karsten Bjerrum Nielsen, biolog og udstillings- og formidlingschef
Tlf: 8758 0521 / 3025 1551

Else Brask, kommunikationschef
Tlf: 8758 0500 / 2339 5375

Læs mere her

tags: Danmark, restaurant, dykker, samvittighed, kommunikation, Østersøen,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar