søndag den 2. november 2014

Sidste chance for tilmelding til konference om planter i kosttilskud og fødevarer

Tilmeldingsfristen til næste måneds konference om brugen af planter i kosttilskud og fødevarer er forlænget til den 10. november for at give flere chancen for at deltage. Interesserede fra hele verden har allerede tilmeldt sig for at få opdateret viden om risikovurdering og regulering på området fra oplægsholdere fra Danmark, Belgien, Frankrig, Italien, Tyskland og USA. Konferencen foregår den 19.-20. november 2014 i Lyngby på DTU og er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med det franske risikovurderingsinstitut ANSES og det tilsvarende tyske institut BfR. Planter og ekstrakter heraf, men også alger, svampe og laver, er blevet mere og mere populære som ingredienser i kosttilskud, der sælges i butikker, men også på internettet. Det er også blevet en ny trend at plukke vilde planter og bruge dem i maden.

Nogle planter m.m. kan imidlertid udgøre en risiko for menneskers sundhed, og der er normalt kun begrænsede undersøgelser til at belyse sikkerheden sammenlignet med de undersøgelser, der er foretaget for at vurdere sikkerheden af for eksempel tilsætningsstoffer til fødevarer. Vurderingen af, om planter og præparater heraf til brug i kosttilskud er sikre at anvende, er ikke omfattet af EU-regulering, men forvaltes af de nationale fødevaremyndigheder i de enkelte EU-lande.

Deltag i den internationale konference om planter i kosttilskud og fødevarer for at få opdateret viden og deltage i diskussioner om risikovurdering og regulering på området. Mere end 100 interesserede fra hele verden er allerede tilmeldt.

Oplægsholderne kommer fra DTU Fødevareinstituttet, det franske risikovurderingsinstitut ANSES, det tilsvarende tyske institut BfR, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), det belgiske Sundheds- og fødevareministerium, det italienske universitet i Milano, Bispebjerg Hospital, Fødevarestyrelsen, EU-Kommissionen, og U.S. Food and Drug Administration (FDA).

Program
Se invitation og endeligt program (pdf) og find mere information om konferencen på konferencewebsitet.

Konferencen er arrangeret af DTU Fødevareinstituttet i samarbejde med franske ANSES (Agence nationale de sécurité sanitaire de l'alimentation,de l'environnement et du travail) og tyske BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung).

Tid
Onsdag den 19. november til torsdag den 20. november.

Sted
Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1
Oticonsalen
2800 Kgs. Lyngby

Registrering
Tilmelding foregår via konferencewebsitet. Det koster 90 euro (675 kroner) at deltage i konferencen.

Konferencen er relevant for personer fra universiteter, forskningsinstitutioner, myndigheder, fødevarekontrollen, journalister og virksomheder, der arbejder indenfor området.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, euro, Tyskland, Italien, Milan, internet, EU-lande, Lyngby, Frankrig, EU, Belgien, fødevareminister, virksomhed, DTU, Fødevarestyrelsen, journalist, Danmarks Tekniske Universitet, 2014, Bispebjerg Hospital, kosttilskud,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar