søndag den 28. december 2014

Ismaskiner

Der er nu intet som kan hamle op med en velsmagende, cremet og frisklavet is. Og det har aldrig været nemmere og mere enkelt selv at fremstille den. De mange forskellige ismaskiner har gjort processen legende let så selv den største amatør i et køkken kan frembringe den lækreste is. En sådan vidundermaskine lyder som en dyr og omfattende investering, men det er gudskelov ikke nødvendigvis tilfældet. Det koster ikke mere end få hundrede kroner at anskaffe sig en simpel og smart ismaskine, som på rekordtid kan kreere den vidunderligste fastfood is. Hele processen kan klares på under en time!

Når du skal anskaffe dig en ismaskine er det indledende arbejde vigtigt. En ismaskine er nemlig ikke bare en ismaskine. Du bør derfor vurdere, hvilke behov du i realiteten har til maskinen. Jo mere du ved på forhånd, des nemmere bliver det også at finde den oplagte maskine. Du kan med fordel tage stilling til følgende spørgsmål:

  • Hvor stort er budgettet
  • Hvad forventes der af designet
  • Hvor meget is skal maskinen kunne fremstille ad gangen
  • Hvor hurtigt skal maskinen kunne producere isen
  • Hvor mange forskellige varianter skal den kunne frembringe ad gangen

Du bør så vidt muligt også vurdere, om du er på jagt efter en topmoderne og professionel ismaskine med kompressor eller en sparsommelig og nybegyndervenlig ismaskine uden kompressor. Der er himmelsk forskel på de to typer.

En god idé er også at læse nogle af de tests af ismaskiner, som der findes online.

Ismaskiner med kompressor

En ismaskine med kompressor frembringer typisk bedre resultater end en ismaskine uden kompressor. Ikke nok med det, så er det også nemmere og hurtigere at få fremstillet isen. På en god dag og med en nogenlunde ismaskine af denne type kan det klares på under 30 minutter. Med en mindre god maskine tager processen typisk maksimum 45 minutter.

Med en startpris på 2.000 kroner og en udsøgt kvalitet er en ismaskine med kompressor et fantastisk valg, hvor du får fuld valuta for pengene. Det pladskrævende forarbejde er skåret væk og erstattet af topmoderne funktioner så du slipper for nedkøling af medfølgende skåle.

Isen kan tilmed holdes kold direkte i ismaskinen efter fremstillingen. Og det er blot en enkelt af de mange smart funktioner. Hvis du har en sans for kvalitet og ofte laver hjemmelavet is, så kan en ismaskine med kompressor anbefales, til trods for støjen under fremstillingen.

Ismaskiner uden kompressor

Er du derimod den sparsommelige type, som gerne tilsidesætter et hav af smarte funktioner til fordel for en lavere pris, så bør du kigge efter en ismaskine uden kompressor. Denne brugervenlige type anbefales typisk til nybegyndere.

Med en startpris på sølle 300 kroner har du muligheden for at gøre et vaskeægte røverkøb. Ønsker du en anbefalelsesværdig og lidt bedre ismaskine uden kompressor, så bør du forvente at skulle punge ud med 500-600 kroner.

En ismaskine uden kompressor er typisk meget lydsvag under anvendelse. Med kun de mest nødvendige og basale funktioner er en ismaskine uden kompressor yderst simpel. Hvis økonomien trykker, så kan du stadig anskaffe dig en elegant, smart og effektiv ismaskine.

Skålen skal dog fryses 6-24 timer inden anvendelse. Du bør så vidt muligt som minimum lade skålen fryse i 12 timer. Udbyttet er typisk 1-2 portioner pr. nedfrysning. Har du plads i fryseren, og kan du nedfryse skålen minimum 12 timer forinden, så er det oplagt at vælge en ismaskine uden kompressor.

tags: økonomi, penge, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar