søndag den 1. februar 2015

Sådan læser du den nye næringsdeklaration

Fra slutningen af næste år skal alle færdigpakkede fødevarer have en såkaldt næringsdeklaration, der blandt andet viser indholdet af energi og mængden af fedt, sukker og salt. Hidtil har det været frivilligt. Mange virksomheder næringsdeklarerer allerede i dag fødevarer som ost, brød og mælk. Men hvis de fortsat vil fortælle deres kunder, hvad varen indeholder, skal producenterne leve op til de nye regler.

"De nye regler gælder ikke kun i Danmark, men i hele EU. De er en håndsrækning til de forbrugere, der vil vide mere om, hvad de spiser", forklarer kontorchef i Fødevarestyrelsen, Else Molander.

Som noget nyt kan virksomheden nu vælge at oplyse, hvor stor en procentdel af energi, fedt, salt mv. man får ved at spise eksempelvis 100 gram skinkesalat eller en portion müsli i forhold til, hvad en gennemsnitsperson spiser og drikker på en dag.

Vil du vide mere om den nye næringsdeklaration, så læs Fødevarestyrelsens folder her eller hent den, der hvor du køber ind. I folderen kan du læse mere om de nye regler, og hvad man nu – og senest fra december 2016 – kan læse på sine fødevarer.

Læs mere her

tags: Danmark, EU, december, virksomhed, 2016, energi, Fødevarestyrelsen, salat,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar