lørdag den 20. august 2011

Vi spiser italiensk og lokalt på ferien

Danskerne er vilde med det italienske og det lokale køkken, når de rejser, viser ny undersøgelse af spisevanerne på ferien.

Der skal pasta og lokale retter på bordet, når danskerne er på ferie. Over hver fjerde rejsende (28 %) foretrækker at spise italiensk mad på ferien, mens næsten hver femte (18 %) er mest til lokale retter, viser en undersøgelse, FDM travel har fået foretaget.

?Det er en stor del af ferieoplevelsen at gå ud at spise. Her oplever man kulturen i landet, og hvis man har gjort sit forarbejde ordentligt, kan man sagtens finde lækre restauranter selv i områder med mange turister. Når det italienske køkken er så populært, er det ikke kun fordi, pizza-pasta repertoiret er velkendt fra hverdagen. Det falder generelt i god smag hos både voksne og børn verden over, og derfor er det også let at finde italienske spisesteder i mange rejselande?, siger udviklings- og salgschef i FDM travel Line Danvad.

Et godt eksempel på dette er Kroatien, hvor udbredelsen af italienske spisesteder er stor, men også på større rejsedestinationer som USA, Spanien og Grækenland er det let at sætte tænderne i et godt italiensk måltid.

En hurtig og populær vej til et godt spisested er de mange rejsetips som tidligere rejsende deler ud af.

?Mange rejsetips handler netop om gode eller anderledes restauranter, fordi der på ferien er bedre tid til at påskønne maden og bruge tid på at spise. Når man kun er af sted i kort tid, vil man gerne opleve det bedste og mest autentiske, og her kan en god madoplevelse være det, der gør ferien til noget særligt. Rejsetips er ofte mere aktuelle end traditionelle guidebøger, og tipsene er ofte mere personlige?, siger Line Danvad.

Undersøgelsen viser også, at mændene oftere vælger det franske køkken på ferien end kvinderne, mens flere kvinder end mænd nyder det græske køkken. Samtidig er der kun ganske få, som efterspørger det danske køkken. Kun 5 % svarer, at de foretrækker at spise dansk mad på ferien. Mindst populært er det kinesiske køkken (2 %), der ligesom den ellers populære japanske sushi på ferien bliver fravalgt af mange.

Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter for FDM travel blandt 1.000 danskere, der har været på ferie i udlandet inden for de seneste tre år.

www.fdm-travel.dk/rejsetips/ er det muligt at finde og dele de bedste tips til rejsen- herunder tips til restauranter.

Hvilket køkken foretrækker du, når du er på ferie?

Italiensk 28 %
Det lokale køkken 18 %
Græsk 12 %
Fransk 8 %
Spansk 7 %
Thai 6 %
Dansk 5 %
Indisk 3 %
Kinesisk 2 %
Japansk 2 %
Andet 10 %

http://bit.ly/nU6Ew0
Billedtekst: En stor del af ferieoplevelsen er at gå ud og spise. Her foretrækker danskerne det lokale køkken men allerhelst de velkendte italienske klassikere som pizza og pasta, viser en undersøgelse fra FDM travel. (Foto: FDM travel)

Læs mere her

tags: USA, restaurant, Italien, Spanien, pasta, Japan, græske, Grækenland, udland, FDM, Kroatien,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar