tirsdag den 6. marts 2012

Gamle Carlsberg Lager er tilbage

På utallige opfordringer fra værtshusholdere, restauratører og forbrugere har Carlsberg valgt at relancere Gamle Carlsberg Lager under sit oprindelige navn og etiket fra 1882. Dermed indledes et nyt kapitel i fortællingen om Carlsbergs ældste produkt.

I 2003 integreredes Gamle Carlsberg Lager i Carls porteføljen under navnet Carls Lager. "Alt hvad vi gør her i Carlsberg, sker på baggrund af grundige overvejelser. Men mange ting er i forandring i disse år - også markedet for øl - og derfor er vi også altid parate til at revurdere vores beslutninger, hvis det giver mening" udtaler Marketing Director for Carlsberg, Carsten Suhrke og fortsætter: "Sådan som markedet så ud i 2003, gav det rigtig god mening at gennemføre navneforandringen til Carls Lager, men nu går vi tilbage til rødderne".

Carlsberg har da også igennem tiderne modtaget mange opfordringer til at relancere øllen med sit originale navn og etiket. Og i den seneste tid har mængden af disse henvendelser været stigende. På spørgsmålet om hvorfor lige nu, svarer Carsten Suhrke: "Det er nok et udtryk for tidens ånd, hvor mange søger tilbage til det oprindelige og det autentiske. Flere værtshuse har i dag et blandet publikum af ældre stamkunder om formiddagen og også yngre kunder om aftenen. Den gamle værtshuskultur og tilhørende klassiske øl er simpelthen blevet in".

Det gør indtryk, når så mange kunder og forbrugere henvender sig til Carlsberg. "Vi har en ambition om, at vi altid skal lytte til vores kunder og være parat til at forandre os efter reelle ønsker og behov. Det er ikke altid, at det kan lade sig gøre, men det er glædeligt når det kan, og det er relanceringen af Gamle Carlsberg Lager et godt eksempel på" udtaler Carsten Suhrke afslutningsvist: "Personligt er jeg glad for relanceringen af Gamle Carlsberg Lager. I en tid, hvor der også hele tiden sker meget nyt i markedet, så føles dette som det helt rigtige at gøre".

Gamle Carlsberg Lager er et produkt med en helt unik historie. Den var den første øl, der bryggedes på det nyåbnede Carlsberg i 1847 og var den eneste øl i sortimentet helt frem til 1871. Men faktisk rækker historien om Gamle Carlsberg Lager endnu længere tilbage. Det var nemlig udviklingen af opskriften til netop denne øl, der var omdrejningspunktet for J.C. Jacobsens utrættelige arbejde, fra hans første oplevelse med bayersk øl i en skænkestue i Store Strandstræde i 1836, til hans gennembrud med fremstillingen af undergæret øl i et gammelt krudtmagasin under Københavns volde i årene 1845-46. Gamle Carlsberg Lager er således ikke blot en velsmagende øl den er en betydningsfuld del af skabelsesberetningen omkring Carlsberg.

Fakta

Officiel lancering 5. marts 2012
Gamle Carlsberg Lager vil kunne erhverves på 33cl glas flasker
Den vil kun blive distribueret i On Trade, primært til værtshuse og frokostrestauranter.

Carlsberg kontaktperson marketing: Marketing Director, Carsten Suhrke, tlf. 4071 2210
Carlsberg kontaktperson øl og historie: Specialkonsulent øl, Bjarke Bundgaard, tlf. 2211 3153

Læs mere her

tags: Carlsberg, København, 2003, restaurant, 2012, værtshus,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar