torsdag den 24. maj 2012

Fars Dags forkælelse - chokolademousse med whisky

Historien bag Fars Dag: Ligesom Mors Dag er Fars Dag en oprindelig amerikansk idé. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935, og dagen fejres altid samtidig med Grundlovsdag d. 5. juni.

Fars Dag er en amerikansk kvindes opfindelse, nemlig Sonora B. Dodd. Hun fandt på Fars Dag i 1909, efter at have lyttet til en prædiken omkring Mors Dag. Derfor besluttede hun, at hendes far også skulle mindes med en speciel dag. Hendes far var landmand og hed William Smart. Han var veteran fra Den Amerikanske Borgerkrig og blev enkemand, da hans kone (fru Dodds mor) døde i barselssengen med deres sjette barn. Derefter tog William sig af den lille, fem større børn og pasningen af deres lille gård i staten Washington. Da fru Dodd selv stiftede familie, gik det op for hende, hvor selvopofrende, hendes far havde været over for hende og den store børneflok.

I 1926 blev der dannet en national "Fars Dag"- komite i New York.
Den amerikanske Kongres anerkendte imidlertid først dagen i 1956, og i 1966 gjorde præsident Johnson "Fars Dag" officiel. I 1972 underskrev daværende præsident - Richard Nixon - en erklæring, som gjorde dagen til en officiel amerikansk helligdag. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935.

Chokolademousse med whisky & chokoladesauce
4-6 portioner

100 g Odense Mørk Chokolade
2 past. æggehvider
2 past. æggeblommer
½ dl sukker
1½ dl piskefløde
2 spsk. whisky
Odense Chokoladesauce

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til flødeskum.Rør chokoladen i æggesnapsen og vend halvdelen af fløden i. Vend så resten af fløden og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Smag moussen til med whisky.

Fordel i portionsglas og sæt dem koldt i mindst 1 time.
Server med chokoladesauce på toppen og drys evt. med chokoladespåner.


Læs mere her

tags: New York, Danmark, chokolade, Odense, Washington, præsident, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar