lørdag den 25. august 2012

Sydstatsmaden er kommet til Aarhus

Med åbningen af Memphis Roadhouse på Christiansgade 32, kan aarhusianerne nu nyde autentisk sydstatsmad fra USA. Men man skal ikke forvente hvide due og dyrt sølvtøj for her er det kvalitet og kærlighed der er på menuen.

Med Memphis Roadhouse vil amerikaneren Chris Lombardi bringe det bedste af amerikansk mad til aarhusianerne. Men man kan dog godt kigge langt efter cheeseburgeren, for her er det de autentiske sydstats retter der er på menuen. I stedet kan de byde på barbecue klassikere som pulled pork, beef brisket og ceader-planked salmon.

Her er de hvide due skiftet ud med borde i rå stål, og det polerede sølvtøj med steakknive der har solide træhåndtag. Memphis Roadhouse er indbegrebet af sjæl og gæstfrihed, præcis som på et autentisk sydstats barbecue sted vi inviterer vores gæster ind i vores hjem. Vores filosofi er simpel: Det behøver ikke være ekstravagant for at være godt, men friske og lokale råvarer, kombineret med tilberedelse af højeste standard, er dog en nødvendighed. forklarer ejer Chris Lombardi.

En hyldest til de amerikanske smokehouses
Det er barbecue der er i fokus på Memphis Roadhouse. Her er alle saucerne hjemmelavede og sammensat ud fra opskrifter Chris Lombardi selv har samlet sammen på hans mange turer gennem steder som Kansas City, North Carolina, Texas og selvfølgelig Memphis. Det er fra syden at Chris har sine rødder, hvor hans familie kan spores helt tilbage til borgerkrigen. Når du smager autentisk sydstatsmad vil du virkelig forstå konceptet Soul Food mad for sjælen. Vi tilbereder dagligt vores kød i flere timer i vores speciallavede røg-ovn, der ryger maden på hickory, æble og bøg. siger Chris Lombardi.

Det er samtidig et sted hvor der er højt til loftet, da man skal kunne slappe af, være sig selv og måske endda have lov at blive lidt højrøstet. Det bærer drikkevarer konceptet da også præg af. Her serveres der kander af øl, kolde margaritas samt et bredt udvalg af amerikanske vine. Alle sodavand bliver serveret i såkaldte mason jars - bedre kendt som syltetøjs glas på dansk.

Sydstats mad med lokale råvarer
Noget af verdens bedste svinekød kommer fra Danmark, og netop dette er en vigtig faktor for Chris Lombardi når der skal kød på barbecuen. I retter som pulled pork og barbecue ribs er det vigtigt at kødet nærmest falder af benet mens det samtidig beholder sin saftighed. Det er en barbecue stil med rødder i lokale råvarer og den gode kvalitet, hvor vi inkorporerer sydstatens autencitet. Det er mad som det ikke før er set i Danmark. forklarer Chris Lombardi.

Memphis Roadhouse har åbent 11 til 22 fra søndag til onsdag, og torsdag til lørdag fra 11 til 24. Om søndagen afholder de deres Gospel Brunch der kører helt til kl 16 med country, gospel og twang på anlægget.

Læs mere her

tags: USA, Danmark, Texas, råvarer, svinekød, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar