fredag den 24. juni 2011

Unge kan nu knække QR-koden til sund mad

Sønderborg Kommune har de seneste uger udleveret omkring 4000 ?flytte hjemmefra-bøger? til unge. Det kan være noget af en brat opvågning pludselig at være den, der selv skal klare indkøb, madlavning, vask og overvejelser om, hvad tid og penge skal bruges til. Med bogen ?Ung på hjemmebane mad, motion og meget mere på den fede måde? har kommunen gjort et forsøg på at hjælpe de unge på vej, og med indbyggede QR-koder er øvelsen let at gå til.

Der er QR-koder i bogen, som de unge kan aflæse med deres mobiltelefon. Det kan være opskriften eller indkøbslisten eller begge dele til en bestemt ret. I butikken kan man så tage telefonen frem og foretage sine indkøb ud fra den. Og man kan ikke bare læse den man kan også høre den, hvis man ønsker det eller evt. er synshæmmet. Det hele er nemlig også indtalt.

- Med bogen ønsker vi at bidrage til de unges interesse for at lave sund mad, passe på klimaet og være fysisk aktive. Vi ønsker også at sætte fokus på, at der også for unge er rig mulighed for kultur- og fritidsaktiviteter i vores kommune, og vi tror helt sikkert på, at QR-koderne vil betyde, at de unge har lyst til at bruge bogen, siger sundhedskonsulent Annette From, Sønderborg Kommune, i forbindelse med udgivelsen.

Bogen er på 100 farvestrålende sider med masser af billeder. Den er fyldt med opskrifter men ikke kun på sund og nem mad. Der er også ?opskrifter? på alt muligt andet, som også spiller ind på trivsel og velvære. Bogen er trykt i 5000 eksemplarer. Det betyder, at de 3200 nuværende elever på ungdomsuddannelserne og 450 unge, som er tilknyttet Jobcentret, får bogen. Og at de elever, der til august begynder på ungdomsuddannelserne, også kan få et eksemplar.

Bogen er udgivet af afdelingen Sundhedsfremme og Forebyggelse i Sønderborg Kommune, og en af dens medarbejdere, sundhedskonsulent Annette From, udgør redaktionen sammen med professionsbachelor i ernæring og sundhed, Gitte Lauritzen, og klinisk diætist Malene Iskov.

Evt. yderligere informationer hos sundhedskonsulent Annette From, tlf. 8872 5536.

FAKTA
QR-koder er en form for todimensionel stregkode, som blev udviklet i 1994 af den japanske virksomhed Denso-Wave. QR står for quick response - engelsk for hurtigt svar. QR kode blev oprindelig skabt til brug i bilproduktionen, hvor komponenterne til bilerne blev forsynet med koderne, så robotter automatisk kunne genkende dem. I dag bruges systemet til meget mere f.eks. kan QR-koderne indeholde adresser til hjemmesider, telefonnumre, e-mail adresser og lignende i aviser, tidsskrifter, reklamer, på vejskilte, på visitkort og utallige andre steder. Man kan få tilbehør til mobiltelefoner med indbygget kamera, der sætter telefonen i stand til at aflæse såvel QR koder som andre stregkode-standarder. På den måde kan sådanne telefoner hurtigt aflæse eksempelvis kontaktinformation fra et visitkort og gemme dem i hukommelsen til senere brug.

Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, Sønderborg, penge, kamera,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar