onsdag den 22. august 2012

København får nyt internationalt spisested med raffinerede retter og højt til loftet.

Oliver and the Black Circus. Det er navnet på Københavns nye spisested og cocktailbar, der slår dørene op i aften. En sammensmeltning af internationale kræfter, der med kulørte lamper og en ligeså farverig og uprætentiøs stemning, serverer nytænkt gourmet til overkommelige priser.

Træd indenfor i en restaurant, der skiller sig ud fra mængden, sig hej til ham ved nabobordet og mød et mangfoldigt publikum i gårdhaven. Oliver and the Black Circus er Københavns internationale pusterum, hvor janteloven overskygges af en atmosfære med plads til udfoldelse.

Bag Oliver and the Black Circus står ejer Oliver Killian der er engelsk-tysk og manager brasilianske Fransisco Brasiliero, der har valgt at omdanne deres anmelderroste restaurant MUMS i Teglgårdsstræde til en anderledes restaurant med en skarpere profil og et kvalitetsløft på tallerkenen. Hvorfor Fordi Oliver and the Black Circus vil skille sig ud fra mængden og der ikke findes et lignende restaurantoplevelse i København.

Perfektion på tallerkenen og tilfældigheder
Køkkenet byder på kreative smagskombinationer som serveres i mindre retter af 3-5 styks. Blandt andet byder Oliver på sammensætninger som rimmet makrel med agurk, blåbær, rug og kærnemælk samt gris med fersken, mandel og salvie. Alle tallerkener anrettet ned til perfektion af kokken Jakob Koch Nielsen med øje for detaljen. På dessertkortet finder man hjemmelavet popcorn-is og franske oste blandt tjenerens anbefalinger.

Restauranten er indrettet i fælleskab mellem Oliver og kreative hjerner og hænder fra New York, Paris, Amsterdam og København. Loftet er udarbejdet af designeren bag Philipe Stark-hotellet i Paris Tarek Vincent Benaoum og prydes af malerier, citater og sangtekster af blandt andre Bob Dylan, The Doors, og en enkel portugisisk folkevise. Men på trods af designerens touch, understreger indehaver Oliver Killian rammerne for restauranten:

- Mange mennesker og meninger har været inde over indretningen, hvilket betyder at nogle elementer kan forekomme en smule tilfældige, men det er alt sammen med til at tilføje personlighed og sjæl og skabe de uformelle rammer, som man ikke finder på de københavnske kæderestauranter, hvor designet er tænkt ned til mindste detalje.

Oliver and the Black circus er også stedet hvor gæsterne kan blive hængende efter middagen og nyde barens udvalg af kulørte cocktails eller en kold fadøl ved det håndlavede langbord i gårdhaven.

Læs mere her

tags: New York, København, restaurant, kreativ, Ford, atmosfære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar