fredag den 8. marts 2013

Hjemmelavede påskeæg til hyggelige påskedage

Påskeopskrifter: Citrusfriske påskeæg med citronlikør eller appelsin. Så er der serveret lækker påskehygge for både store og små slikmunde.

For 150 år siden, kendte man også til påskeæg. Ikke som chokolade- eller marcipanæg, men som almindelige hønseæg. Disse kunne være pustet og kogt med forskellige naturfarvemidler - fx løgskaller og så dekoreret eller malet.

De første rigtige chokoladepåskeæg optræder hos firmaet "Galle og Jessens" i 1917, men fænomenet kan godt være lidt ældre. Chokoladeæggene begyndte at blive populære i 1920´erne og 30´erne, og fik et endeligt gennembrud efter anden verdenskrig, da chokolade og søde sager atter kom på markedet efter mange år med rationering.

I dag er hjemmelavede påskeæg med marcipan indbegrebet af dejlige påskedage, hvor børnene elsker at være med, når der formes, dekoreres og ikke mindst prøvesmages.

Store påskeæg med citronlikør
400 g Original Odense Marcipan
En halv dl Limoncello (italiensk citronlikør)
1 tsk. fint revet usprøjtet citronskal
1 dl flormelis
225 g mørk overtræk
100 g hvid chokolade
1 tsk. fint revet usprøjtet citronskal

Rør marcipanen med Limoncello og 1 dl flormelis. Form marcipanen til 12 æg, brug gerne lidt flormelis på hænderne, og sæt dem på bagepapir i køleskabet.
Smelt overtræk over vandbad, overtræk æggene og sæt dem på bagepapir. Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid chokolade på de størknede æg. Drys med en smule revet citronskal.
Servér æggene når chokoladen er helt stivnet.

Servér evt. et glas iskold Limoncello til de skønne påskeæg.

Små påskeæg med appelsin
250 g Original Odense Marcipan
Revet appelsinskal fra en økologisk appelsin
200 g hvid eller mørk chokolade til overtræk
Sukkerkrymmel til pynt

Ælt marcipanen med appelsinskal. Del marcipanen i 12 lige store stykker og tril til små æg mellem håndfladerne. Overtræk med smeltet chokolade og dekorér med krymmel og pynt efter smag.


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, økologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar